Feline Welzijnscoach

Als Feline Welzijnscoach ben je in staat preventie en adviesconsulten uit te voeren. Je leert preventie adviezen te geven, omgaan met gedragsvragen en katvriendelijke methodes om eigenaar en kat te begeleiden.

€ 1.269,00
€ 1.048,76 excl. btw
altImage
responsive

Gevorderd

responsive

Module

responsive

Gedragstherapeut

responsive

Kat

Specialisatie 3.1 is de eerste stap richting het diploma Feline Gedragstherapeut, maar ook met deze module alleen leer je al voor een echt vak! Door de verdieping in te gaan binnen het domein van gedrag, welzijn en emoties, kun je na het behalen van deze module al aan de slag als Feline Welzijnscoach!

Als FWC ben je in staat preventie en adviesconsulten uit te voeren. Leidinggevend in je preventie en advies consult is verbeteren van welzijn en voorkomen van gedragsproblemen. Je leert preventie adviezen te geven, omgaan met gedragsvragen en katvriendelijke methodes om eigenaar en kat te begeleiden. Zo ga je aan de slag met e-learning over gedrag en welzijn, opdrachten uit de praktijk en praktijkdagen waarop er geoefend wordt met echte casussen.

Daarnaast leer je hoe je een goede samenwerking met andere professionals aan gaat, zoals een gedragstherapeut, dierenarts en specialist én wanneer je naar een andere professional moet doorsturen.

Voor het volgen van de e-learning en praktijkdagen is beheersing van de Engelse taal niet noodzakelijk. Ga je door naar module 3.2? Dan is beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. Je leert dan alles over meer gecompliceerde casuïstiek en hoe je een eigenaar begeleidt bij een gedragsconsult aan huis en word je uiteindelijk een professionele, geaccrediteerde* Feline Gedragstherapeut!
*) SPPD-accreditatie

Opbouw

Onderdelen 3.1 FWC

Net zo als de voorgaande modules, bestaat 3.1 uit theorie en praktijk: 9 onderdelen e-learning en 7 praktijkdagen. De onderdelen zijn als volgt opgebouwd:

 • 3.1A.Gedrag en Wetenschap
 • 3.1B.Welzijn, Behoeftes en Emoties in de praktijk
 • 3.1C.Pijn, stress en coping
 • 3.1D.Interactie Gezondheid & Gedrag
 • 3.1E.Gedrag beïnvloeden
  • Praktijkdagen 1 & 2
 • 3.1F.Problematiek en Casuïstiek I
  • Praktijkdag 3
 • 3.1G.Problematiek en Casuïstiek II
  • Praktijkdag 4
 • 3.1H.Problematiek en Casuïstiek III
  • Praktijkdag 5
 • 3.1I.Problematiek en Casuïstiek IV
  • Praktijkdag 6 & 7 (7 is een halve dag online les)
 • Theorie examen
 • Praktijkexamen

De bovenstaande onderdelen starten vrijwel altijd met e-learning. Zoals bovenstaand ook te zien is, zit er na sommige onderdelen 1 of meerdere (halve) praktijkdagen bij.

Praktijk

Ook deze module bevat praktijkdagen, meer dan je tot nu toe had per module. Juist in deze module zijn ze ontzettend belangrijk omdat je hierna ook echt aan de slag kan als Feline Welzijnscoach. Door middel van de lesdagen op locatie leer je de theorie in de praktijk te brengen in een veilige omgeving.

Praktijkdagen 1 t/m 6 zijn hele praktijkdagen, ze duren van 10:00 – 16:00 uur en vinden plaats op onze locatie in Veenendaal. Koffie/thee en lunch is inbegrepen.

Praktijkdag 7 is een halve lesdag en wordt online gegeven. Dit is een verplichte dag als je door wil naar specialisatie 3.2 Feline Gedragstherapeut. Deze lesdag is extra toegevoegd om je vast kennis te laten maken met (wetenschappelijk) onderzoek lezen en interpreteren. Het is niet verplicht deze dag te volgen om het Feline Welzijnscoach diploma te halen.

Praktijkopdrachten

Om te zorgen dat je alle lesstof onder de knie hebt, zitten er ook een aantal praktijkopdrachten in de e-learning. Over het algemeen doe je deze opdrachten alleen, soms met een groepje. Zonder het doen van deze opdrachten kun je de module niet afronden.

Stage

Dit is een verplicht onderdeel. Tijdens deze module dien je minimaal 24 uur stage te lopen op een locatie waar eigenaren geadviseerd worden. Daarnaast dien je adviesgesprekken bij te wonen van minimaal 3 verschillende professionals. Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Examens

We sluiten deze specialisatie af met een praktijk- en een theorie-examen. Deze dien je beide succesvol af te ronden voor het Feline Welzijnscoach diploma en/of om door te gaan met 3.2.

Theorie examen

Tijdens het theorie-examen beantwoord je meerkeuze en openvragen over de lesstof uit de e-learning. Dit examen kun je online, vanuit huis maken zo'n twee weken na de laatste praktijkdag. Meld je hier aan voor het theorie examen.

Praktijkexamen

Het examen wordt online afgenomen door een docent van de opleiding. Hierin komen een of meerdere fictieve praktijkcasussen aan bod, waarbij de docent de rol aanneemt van katteneigenaar en jij deze katteneigenaar adviseert in je rol als Feline Welzijnscoach. Deze vindt plaats op een vaste datum, er worden die dag meerdere examens afgenomen. Aanmelden kan via Meld je hier aan voor het praktijkexamen.

Wat heb je (vooraf) nodig?

Modules die succesvol afgerond moeten zijn vóór start van deze specialisatie:

 1. Basiskennis kat
 2. Leren & gedrag
 3. Mensbegeleiding

Voor het volgen van de e-learning en praktijkdagen is beheersing van de Engelse taal niet noodzakelijk. Ga je door naar module 3.2? Dan is beheersing van de Engelse taal wel noodzakelijk.

Wat betreft de online e-learning raden we aan om een laptop, computer of tablet te gebruiken, als je snel even iets wil opzoeken werkt je mobiele telefoon ook! Let wel op: de e-learning video’s zijn vrij groot dus we raden je aan om ze alleen via wifi te bekijken, niet via je databundel. De e-learning werkt het beste via Google Chrome.

Voor de online les en het praktijkexamen heb je een camera (webcam) en microfoon nodig, bij de meeste laptops en tablets is dit al ingebouwd.

Starten

Het eerst volgende start moment is 10 juni 2024. Je krijgt dan direct alle onderdelen en kunt hier zelf mee aan de slag. We raden aan ongeveer één onderdeel per twee weken te doen.Hieronder vind je de data voor de praktijkdagen:

 • 30-08-2024 Praktijkdag 1 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
 • 13-09-2024 Praktijkdag 2 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
 • 27-09-2024 Praktijkdag 3 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
 • 11-10-2024 Praktijkdag 4 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
 • 25-10-2024 Praktijkdag 5 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
 • 08-11-2024 Praktijkdag 6 in Veenendaal van 10:00 - 16:00 uur
 • 22-11-2024 Praktijkdag 7 online via Zoom van 10:00 - 13:00 uur
 • 13-12-2024 Theorie examen online, toegang vanaf 10:00 uur
 • 17-01-2025 Praktijkexamen via Zoom, verschillende tijdsloten van +/- 60 minuten

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging en hebben we ook de betaling binnen dan sturen we binnen 5 werkdagen een mail ter bevestiging en met extra informatie.

Na inschrijving voor de module sturen wij je ook een mail met daarin een link naar een planningstool. Hiermee kun je zelf de gewenste data van de praktijkdagen doorgeven. Wij verwerken jouw aanmelding daarna zo snel mogelijk, hiervan ontvang je een bevestiging.

De praktijkdagen gaan door mits er voldoende deelnemers zijn. 

Informatiesessie

Na inschrijving ontvang je van onze mentor een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhanelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.

Goed om te weten

 • Niveau: HBO
 • Duur: circa 9 maanden
 • Studiebelasting: circa 6 uur per week

Duur en studiebelasting zijn van meerdere factoren afhankelijk en zijn daarmee een inschatting ter informatie.

Beschikbare dagen

€ 1.269,00
€ 1.048,76 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.