Privé Instructeur

In tegenstelling tot andere modules, leer je hier al voor een echt vak! Door de verdieping in te gaan binnen het domein van gedrag, kun je na het behalen van deze module al aan de slag als privé instructeur!

€ 2.899,00
€ 2.395,87 excl. btw
altImage
responsive

Expert

responsive

Module

responsive

Gedragstherapeut

responsive

Hond

Ben je Kynologisch Instructeur? Dan herken je vast in je les die ene hond die net niet mee kan komen. Bij wie de meeste trainingstechnieken die je in je rugzak hebt niet werken. Van wie de eigenaar gefrustreerd verzucht: ‘Dat doet ‘ie dus thuis ook niet’. Met extra aanvulling op je kennis van gedragsherkenning en probleemoplossing kun je deze hond en mens helpen. Die aanvullende kennis krijg je in de specialisatie Privé Instructeur.

Algemene informatie

Wat houdt de specialisatie Privé Instructeur in?

Hondenwelzijn wordt voor een groot deel beïnvloed door de mens, daarom werk je als Privé Instructeur veel met mensen samen. Die moet uiteindelijk zijn hond in de dagelijkse praktijk trainen en er mee omgaan. Ben je Kynologisch Instructeur? Dan krijg je met de specialisatie Privé Instructeur een aanvulling op je kennis van gedragsherkenning en probleemoplossing. Daarmee kun je je cursist een stukje extra service bieden als het een redelijk eenvoudig op te lossen probleem in de thuissituatie is. Met een verdieping op rassenkennis kom je meer te weten over herkomst en de hieruit voortkomende behoeftes en gedrag. Je leert meer over emoties en lichaamstaal bij zowel hond als mens en wat bij beide het welzijn beïnvloedt. Ook je eigen welzijn komt aan bod. En je krijgt inzicht in het verschil als je in een groep op een trainingslocatie bent of bij iemand thuis.

Voor wie is het?

De specialisatie Privé Instructeur is voor iedereen die zich bezig wil houden met hondengedrag en -welzijn. En het is voor Kynologisch Instructeurs die lesgeven op een hondenschool, kynologenclub of andere vormen van training- en sportclubs. Het is iets voor jou als dit je aanspreekt:

 • Je ziet met je ‘kennersoog’ bij welke hond en mens het allemaal net niet lukt, maar je kunt er niet je vinger op leggen
 • Je herkent signalen van frustratie bij hond en mens, maar het ontbreekt je aan specifieke kennis om ze goed te kunnen helpen
 • Je erkent jouw rol bij een goed hondenwelzijn en wilt meer tools om te weten hoe je je bijdrage kunt invullen

Opbouw van de specialisatie

Richt je studie in naar jouw persoonlijke voorkeur. Je leert in jouw tempo en waar en wanneer jij wilt. De specialisatie Privé Instructeur bestaat uit:

 • E-learning - De theorie wordt via e-learning aangeboden. Die vind je in je eigen digitale leeromgeving.
 • Praktijkdagen - Tijdens de vijf praktijkdagen ga je jouw theoretische kennis in de praktijk uitproberen, zodat je praktische vaardigheden kunt opdoen.

Docenten

De docenten van Edupet zijn allemaal mensen uit de praktijk met diploma’s. Dat maakt ze:

 • Vakkundig - je krijgt diepgaande kennis en expertise, omdat de docenten thuis zijn in het vakgebied waarin ze lesgeven
 • Ervaren - je krijgt waardevolle inzichten en praktische voorbeelden van de docenten die zelf een onderneming in de hondenbranche hebben
 • Enthousiast - laat je motiveren en inspireren door het enthousiasme en de passie die docenten van Edupet allemaal hebben

De specialisatie Privé instructeur wordt gegeven door:

Bij de praktijkdagen krijg je begeleiding van onder andere Arvid van Putten.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het hele leertraject Gedrags- en Welzijnsdeskundige krijg je een persoonlijke begeleider. Zij helpt je als je vragen hebt over jouw studie opleiding en biedt een luisterend oor wanneer je dat nodig hebt.

Studieprogramma

De specialisatie bestaat uit e-learning en praktijkdagen.

E-learning

De specialisatie Privé instructeur heeft de volgende e-learning onderdelen:

Praktijkdagen

De specialisatie Privé Instructeur heeft negen praktijkdagen die je zelf kunt inplannen. Na het aanmelden voor de specialisatie ontvang je een e-mail waarin je gelijk de dagen kunt aangeven.

 

Examen

Deze module kent twee examenonderdelen:

 • Een beoordeling tijdens de praktijkdagen - De beoordeling is in de cursusprijs inbegrepen.
 • Een theoretisch eindexamen - Dit theorie examen is inbegrepen bij de cursusprijs en maak je aan het einde van de praktijkdag 'Praktijkervaring'. Het examen maak je schriftelijk bij ons op locatie.

   

Prijs herexamen

 • Prijs theorie herexamen is €31,50 incl. btw.
 • Herkansen van de beoordelingsdagen (2 dagen) bij onvoldoende beoordeling is €195,- incl. btw. Voor het plannen van een herexamen, neem contact op via info@edupet.nl

Als je slaagt voor het theorie-examen en de beoordeling dan ontvang je je welverdiende diploma ‘Prive-instructeur’! Met dit diploma op zak kan je doorleren voor gedragstherapie instructeur en gedrag-en welzijnsdeskundige en uiteindelijk Kynologisch gedragstherapeut worden. We adviseren je graag over deze vervolgstappen, stages of het volgen van verdere workshops en opleidingen.

Kosten

Wat betaal je?

De specialisatie Privé Instructeur kost €2.899,- incl. btw.

Waar is de prijs op gebaseerd?

De prijs voor ons lesaanbod is gebaseerd op:

 • Actualiteit - De maatschappij verandert continu en door onderzoek krijgen we meer kennis. De wereld is dus voortdurend in beweging. Edupet baseert het lesaanbod op de laatste ontwikkelingen in de dierenbranche en op het gebied van dierenwelzijn.
 • Hybride studeren - De leertrajecten worden aangeboden in de vorm van online en offline materiaal dat continu wordt bijgewerkt naar de laatste inzichten.
 • Vakkundigheid docenten - Alle e-learnings en praktijkdagen worden gegeven door deskundige en ervaren docenten die voortdurend hun kennis op peil houden.
 • Praktijklocaties - Voor praktijklessen zijn de eigen Edupet locaties in Veenendaal en Lelystad beschikbaar. Verder zijn er bij de les passende locaties bij relaties in ons netwerk.
 • Persoonlijke begeleiding - Gedurende je hele leertraject krijg je persoonlijke begeleiding.
 • Netwerk - Tijdens je studie en daarna kun je gebruikmaken van het netwerk aan dierenprofessionals van Edupet.

Mede door deze punten is de kwaliteit van het lesaanbod gegarandeerd en ben je voorbereid om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen en kansen.

Betaalmogelijkheden

Betaling kan via iDeal en Bankcontant. Ook is het mogelijk om op factuur of in termijnen te betalen. Lees alle informatie hier.

Betalen in termijnen

Wil je in termijnen betalen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

Praktische informatie

Locatie(s)

Edupet beschikt over twee eigen leslocaties:

Edupet Veenendaal
Accustraat 1
3903 LX Veenendaal

Edupet (/Martin Gaus Academie) Lelystad
Bronsweg 9
8211 AL Lelystad

Verder zijn er bij de les passende locaties bij relaties in ons netwerk zoals de BergseBeestenBoel in Geertruidenberg.

Goed om te weten

 • Niveau: HBO
 • Duur: circa 9 maanden
 • Studiebelasting: circa 5 uur per week

Hoe meld ik me aan

Aanmeldproces:

 • Maak een account aan (als je deze nog niet hebt)
 • Kies onderaan de pagina een startdatum klik op 'direct inschrijven'
 • Na boeken en betalen ontvang je direct een bestelbevestiging met informatie over jouw bestelling
 • Na inschrijving voor de module sturen wij je ook een mail met daarin een link naar een planningstool. Hiermee kun je zelf de gewenste data van de praktijkdagen doorgeven. Wij verwerken jouw aanmelding daarna zo snel mogelijk, hiervan ontvang je een bevestiging.

Informatiesessie

Na inschrijving ontvang je van ons een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhanelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 2.899,00
€ 2.395,87 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.