Emoties bij honden zien: Lichaamstaal herkennen

Dankzij neurowetenschapper Jaak Panksepp weten we dat honden emoties hebben en begrijpen we steeds beter hoe ze die ervaren. Het begrijpen van hondentaal verdiept de band en kan gedragsproblemen helpen oplossen. Leer emoties bij honden te herkennen tijdens deze interactieve lezing.

€ 96,95
€ 80,12 excl. btw
altImage
responsive

Dagdeel

responsive

Webinar

responsive

Hond

De lezing is gebaseerd op het door Edupet uitgebrachte boek Emoties bij honden zien. In dit boek tillen auteurs Gabi Maue en Katja Krauss het leren begrijpen van lichaamstaal en emoties van honden naar een heel nieuw niveau. Ruim tien jaar lang fotografeerden zij de vele manieren waarop honden hun stemming en bedoelingen aangeven. Uit duizenden foto’s selecteerden ze er uiteindelijk 1.300 die ze deskundig analyseerden en van gedetailleerde uitleg voorzagen. Het resultaat is een buitengewone visuele reis door de emotionele wereld van de hond.

Aan de hand van dit boek legt docent Anne Dame uit hoe je aan de lichaamstaal van een hond kunt aflezen welke emotie hij ervaart.

Wat levert dit webinar jou op?

Tijdens de interactieve lezing, begeleid door Lesley van Alfen, gaan we in op de volgende zaken:

  • De belevingswereld van de hond beter leren begrijpen aan de hand van lichaamstaal;
  • Welke ‘lichaamsdelen’ de hond gebruikt en hoe;
  • Kleine details leren herkennen, die je veel informatie geven over het welzijn en de gevoelswereld van de hond;
  • Het voor jezelf kunnen herkennen en benoemen van de betekenis van sommige gedragingen/houdingen en reflexmatige bewegingen.

Bovendien:

  • Heb je 365 dagen ongelimiteerd toegang tot de lezing;
  • Kun je de lezing volgen waar en wanneer het jou uitkomt;
  • Kun je de video’s bekijken zo vaak je maar wilt.

Naast dit webinar 'Emoties bij honden zien: Lichaamstaal herkennen' hebben we nog een interactieve lezing opgenomen: 'Emoties bij honden zien; Behoeften begrijpen'. De twee lezingen zijn los van elkaar te volgen, maar verdiepen elkaar ook. Het is dan ook aan te raden beide te volgen. Daarnaast komen er praktijkdagen die gekoppeld worden aan de twee lezingen. Hierin gaan we live toepassen wat er in theorie besproken is.

Wat kun je verwachten van de lezing?

Met het boek ‘Emoties bij honden zien’ als leidraad, leer je de lichaamstaal van de hond te lezen, waardoor je de belevingswereld van de hond beter gaat begrijpen. De kleinste details komen aan bod, waarmee de hond je eigenlijk al heel veel vertelt. Het is dé manier om informatie te verkrijgen over het welzijn en de gemoedstoestand van de hond. Dit verdiept het wederzijds begrip en versterkt de band.

Het webinar heeft de vorm van een e-learning. Dat betekent dat je online kijkt en luistert. De e-learning is ingedeeld in:

  • Een webinar van 4 uur;
  • Een certificaat van deelname (te downloaden als je de eerste keer alles doorlopen hebt);

Over het boek 'Emoties bij honden zien'

Deze lezing is ontwikkeld aan de hand van het boek 'Emoties bij honden zien', in dit boek staan ruim 1.300 foto's waarop honden hun stemming en bedoelingen aangeven. De momentopnames vertellen wat een hond ervaart en hoe hij die ervaring verwerkt. Daarnaast is er een werkboek uitgebracht waarin we je specifieke vragen en opdrachten geven over fotoreeksen. Als je eenmaal weet waar je op moet letten, word je beter in het herkennen van kleine signalen en het inschatten van situaties. Met die kennis kun je, indien nodig, ingrijpen en voorkomen dat een hond ongemakt, stress of trauma ervaart.

Beide boeken zijn te bestellen via onze boekenshop:

Voor wie is dit webinar geschikt?

Voor alle hondenprofessionals (in opleiding), hondeneigenaren en andere geïnteresseerden.

Wie is de docent?

Anne Dame – Mede-eigenaar van de Martin Gaus Hondenschool en afgestudeerd in Interdisciplinary Social Sciences (minor ontwikkelingspsychologie) aan de Universiteit van Amsterdam.

Praktische informatie

Binnen vijf werkdagen na betaling ontvang je inloggegevens voor een account in het online leersysteem van Edupet. Heb je al een account? Dan wordt het webinar binnen vijf werkdagen aan je account toegevoegd.

Nascholingspunten

Zijn aangevraagd

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 96,95
€ 80,12 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.