Massage voor de volwassen, actieve hond

Bewegen met je hond kan leiden tot spierpijn, gewrichtsbelasting, blessures en emotionele overprikkeling. Leer bepalen of je hond de activiteit aankan. Massage onthult aandachtspunten en ontspant weefsels. Balansoefeningen bevorderen bewegingszin en lichaamsgebruik. Leer er meer over in dit webinar.

€ 39,95
€ 33,02 excl. btw
altImage
responsive

Dagdeel

responsive

Webinar

responsive

Hond

Als hondenliefhebber onderneem je allerlei activiteiten met je hond. Suppen, een puzzeltocht, op vakantie naar de bergen of wekelijks een rondje agility of hoopers. Weet jij welke invloed al deze inspanningen hebben op het hondenlichaam? Met hondenmassage kun je lichamelijke aandachtspunten van de hond checken en onderhouden. Hiermee houd je je hond lichamelijk en ook geestelijk in goede gezondheid. Ben je hondenprofessional? Dan kun je met de massagetechnieken je klanten extra helpen. 

Spierpijn, overbelasting van de gewrichten, blessures maar ook overprikkeling emotioneel en mentaal. Activiteiten met de hond zijn nu eenmaal extra belastend. Daarom is het een ‘must’ om te onderzoeken of jouw hond deze activiteit wel aan kan. Massage geeft inzicht in plekken van aandacht en ontspant de lichaamsweefsels. Balansoefeningen activeren de bewegingszin (proprioceptie) en zorgen ervoor dat een hond zijn lichaam goed blijft gebruiken. 

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is voor:

 • hondeneigenaren
 • hondenprofessionals die activiteiten begeleiden
 • paraveterinairen, medisch specialisten en revalidatiespecialisten
 • iedereen die meer wil weten over de ondersteuning van de actieve volwassen hond 

Wat kun je verwachten?

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • verschillende soorten activiteiten en hun belasting op de hond.
 • past de activiteit bij de leeftijd, de bouw en de energie van de hond?
 • check op lichamelijke aandachtspunten.
 • veel voorkomende blessures.
 • voorbereiding: massage, balansoefeningen, stretches en warming op.
 • hoe houd je de hond in conditie?
 • meekijken in de praktijk: suppen, wandelen in de bergen, activiteit op de hondenschool, recreatief zwemmen
 • vraag & antwoord (Wat kun je inzetten als de hond een lange rug en korte poten heeft? Hoe ga je om met een drukke hond? Hoe ga je om met een lichamelijk probleem?)

Jouw docent: Judith Hofman

Judith Hofman runt het opleidingsinstituut Kynomassage® in Nederland en België. Ze is werkzaam als Kynologisch Massagetherapeut, TTouch Practitioner II en Kynologisch Instructeur voor Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen en heeft ruim 20 jaar ervaring met vraagstukken omtrent gedrag en gezondheid. Namens het team van Kynomassage zet zij zich in voor meer ontspanning bij hond én mens aan hand van bewuste aanraken en massage. Daar komt meer bij kijken dan alleen technieken leren. Ontspanning bij de hond, begint namelijk bij ontspanning bij jezelf! 

Over Kynomassage zegt ze: ‘In de Kynologisch Massage werken wij als brug tussen eigenaar en medisch specialist of manueel therapeut. Wij werken aanvullend en met als doel hond én eigenaar te leren ontspannen. Wij leggen themagericht uit wat er speelt bij de hond, leren de eigenaar spanning waar te nemen en deze met basismassagetechnieken weg te nemen.’

Beschikbare dagen

€ 39,95
€ 33,02 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.