Cooperative Care bij de kat

Ontdek in ons webinar hoe je katten kunt leren actief deel te nemen aan zorghandelingen, waardoor stressvolle momenten veranderen in positieve ervaringen.

€ 51,50
€ 42,56 excl. btw
altImage
responsive

Webinar

responsive

Kat

Dit webinar leert je alles over cooperative care voor katten. Cooperative care houdt in dat je de kat leert om niet alleen zorghandelingen te ondergaan en te tolereren, maar om er actief en vrijwillig aan deel te nemen. Zorghandelingen zijn zo niet langer stressvol en onder dwang, maar in samenwerking met de kat.

Door begrip van de basisprincipes van Cooperative Care, kun je:

  • Als eigenaar verschillende zorghandelingen bij de kat aanleren zonder stress voor de kat.
  • Als professional eigenaren adviseren en beter informeren over allerlei zaken die voor veel eigenaren lastig zijn. Denk aan het poetsen van de tanden bij de kat, het geven van medicatie of toedienen van medicatie met een inhalator.
  • Ervoor zorgen dat katten beter voorbereid zijn op een dierenbezoek, waardoor controles stressvrijer en sneller verlopen voor de kat.
  • Bijdragen aan het algemene welzijn voor katten.

Wat levert deze cursus op?

Een webinar vol nieuwe inzichten en behandelmethodes met betrekking tot de zorg voor katten. Aan de hand van praktische voorbeelden, wetenschappelijk onderzoeken en een stapsgewijze uitleg wordt de deelnemer wijzer over het hoe, wat en waarom van Cooperative Care voor katten.

Na het volgen van dit webinar:

  • Weet je wat Cooperative Care inhoud en waarom het zo effectief is
  • Hoe katten met behulp van startbuttons zelf in kunnen stemmen met een zorghandeling
  • Leer je hoe je positieve versterking, systematische desensitisatie en counterconditionering kunt gebruiken om katten aan te moedigen om vrijwillig deel te nemen aan medische verzorging en onderzoeken, met specifieke aandacht voor zorghandelingen die de eigenaar thuis uitvoert.
  • Heb je als professional handvatten om de eigenaar beter te informeren over Cooperative Care
  • Vergroot je het welzijn van katten, omdat je betere zorg aan kunt bieden
  • Kun je zorgen dat katten minder stress ervaren tijdens vervoer en tijdens een bezoek aan de dierenarts of trimsalon

Jouw docent: Judith te Boome

Twee jaar geleden startte Judith te Boome met het delen van trainingsvideo's van haar katten op sociale media, en het werd een enorm succes. Met meer dan 10.000 TikTok-volgers is haar video over stressvrije inhalatortraining voor haar kat Ivy al meer dan 345.000 keer bekeken!

Sinds 2023 begeleidt Judith online kattenliefhebbers bij trainingen, zoals reismandtraining, tandenpoetsen, stressvrije medicatie-inname, vuurwerkangst, en verantwoord aangelijnd wandelen met katten. Voor Judith is training meer dan trucjes aanleren; het is een levensstijl waarin katten met autonomie en plezier worden voorbereid op alles. Haar missie is het verbeteren van het kattenwelzijn via 'cooperative care'-training, zonder dwang.

Als trainer blijft ze groeien en ontwikkelen, met afgeronde clickertrainingscursussen en een lopende opleiding tot kattengedragstherapeut, omdat ze gelooft in voortdurende kennisverbreding.

Nascholingspunten

SPPD: 3

Wie is de doelgroep?

Dit webinar is geschikt voor feline welzijnscoaches, gedragstherapeuten, dierenartsen, paraveterinairen en kattentrimmers die geïnteresseerd zijn in het bevorderen van het welzijn van katten. 

Momenteel niet beschikbaar

€ 51,50
€ 42,56 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.