Plezier maken met je kat

Sluipen, spelen, klauwen en klimmen. Onze katten, hoe gedomesticeerd ook, zijn van oorsprong nog steeds die solitaire jagers. Met mentale stimulatie houd je je kat pas echt gelukkig.

€ 41,50
€ 34,30 excl. btw
altImage
responsive

Dagdeel

responsive

Beginner

responsive

Webinar

responsive

Kat

We vergeten soms hoe belangrijk het is dat onze katten kunnen spelen en jagen, maar ook kunnen ontspannen in een veilige omgeving.

Hoe zorg je er voor dat je kat binnen vier muren genoeg stimulatie heeft om zijn jachtinstinct uit te kunnen oefenen? Tijdens het jagen worden er in het lichaam gelukshormonen aangemaakt. Dit is goed voor de mentale en fysieke gezondheid van een kat. In het huiselijke kattenleven krijgen katten niet altijd de beweging en uitdaging die ze nodig hebben, daardoor ontstaan allerlei gezondheidsproblemen zoals blaasgruis, overgewicht en gedragsproblemen. Wat in veel gevallen te herleiden is naar verveling. Spelen met je kat is dus niet alleen een leuke activiteit, maar ook nog eens heel gezond. En hoe zit het met contact maken met je kat? Elke kat heeft daar immers zijn eigen behoeften en zal op een andere manier zijn spelgedrag en aandacht willen ontvangen. Heb jij (of krijg jij) een kat en wil je leren hoe je zijn leven kunt verrijken met wat voor hem belangrijk is? Dan is dit webinar helemaal iets voor jou!

Wat ga je dit webinar allemaal leren?

We gaan het dit webinar hebben over spel en jacht, omgevingsverrijking, voerpuzzels (ook wel denkspeelgoed of voerspel genoemd) en manieren waarop jij op een katvriendelijke manier contact kan maken met je kat. De volgende vragen komen aan bod:

  • Welke soorten verrijkingen bestaan er?
  • Waarom en hoe kun je ze inzetten?
  • Wat is de juiste manier om contact te maken met je kat?
  • Hoe weet je wat hij leuk vindt?

Het lesprogramma:

  1. Spelen en jagen: waarom is dit belangrijk en hoe zet je het goed in?
  2. Voerpuzzel: in welke gevallen zet je deze in en hoe kies jij het juiste puzzelniveau voor je kat?
  3. Contact met je kat: hoe kun je zorgen dat je kat zich veilig bij jou voelt en graag bij je is?

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is voor eigenaren die een kat hebben of krijgen en zich meer willen verdiepen in hoe ze het leven van hun kat kunnen verrijken.

Praktische informatie

De prijs van dit webinar is inclusief hand-out en een certificaat van deelname (dit wordt achteraf per mail verstuurd).

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering met de deelnamelink.

Beschikbare dagen

€ 41,50
€ 34,30 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.