E. Cuniculi bij konijnen

Na dit webinar ben je in staat om E. Cuniculi bij je eigen konijnen of de konijnen die je verzorgt, beter te herkennen. Je begrijpt waarom een snelle behandeling noodzakelijk is en begrijpt het belang van jouw eigen rol daarin.

€ 31,96
€ 26,41 excl. btw
altImage
responsive

Webinar

responsive

Konijn

In dit webinar proberen we je zo veel mogelijk informatie te geven, waar je ook praktisch iets mee kunt. Aan de hand van enkele casussen kijken we naar de behandelmogelijkheden maar vooral ook naar wat je als eigenaar/verzorger zelf kunt doen om je konijn te helpen en de ziektelast zo laag mogelijk te houden.

In dit webinar kijken we naar de ziekte E. Cuniculi, bespreken we behandelingen en bekijken we op welke wijze een ziek konijn met EC zo goed mogelijk kan worden ondersteund.

Inhoud:

  • Wat is E. Cuniculi?
  • Pathologie
  • Symptomen
  • Oorzaken
  • Behandelingen
  • Ondersteuning
  • Preventie

Na dit webinar ben je in staat om EC bij je eigen konijnen of de konijnen die je verzorgt, beter te herkennen. Je begrijpt waarom een snelle behandeling noodzakelijk is en begrijpt het belang van jouw eigen rol daarin. Je weet op welke manieren je een ziek konijn met EC kunt ondersteunen (voeding, huisvesting etc.). Ook kun je anderen, zoals klanten en collega’s, goed informeren over deze aandoening en tips geven over de verzorging.

Voor wie?

Voor iedereen die beroepsmatig met konijnen in aanraking komt of advies geeft. Denk aan dierenwinkelmedewerkers, paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers. Maar ook voor wie konijnen als huisdieren houdt.

Docent:

Karen de Graaff is paraveterinair dierenartsassistente en konijndeskundige. Door haar werk in een dierenkliniek met veel konijnenpatiënten heeft zij veel ervaring opgedaan met de behandeling en verzorging van konijnen met uiteenlopende behoeften. Ook heeft zij zich verdiept in gezonde voeding. Zij heeft al jaren konijnen als huisdieren en ook die hebben haar veel geleerd. Zij brengt graag het konijnenwelzijn op een hoger plan, o.a. in het contact met klanten en door het schrijven en geven van cursussen via haar eigen bedrijf Healthy Rabbit.

De prijs van deze cursus is inclusief lesmateriaal (dit wordt achteraf per mail verstuurd) en een certificaat van deelname.

Beschikbare dagen

€ 31,96
€ 26,41 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.