Nieuwe visie op konijnenvoeding

Leer alles over de nieuwe benadering van konijnenvoeding in ons aankomende webinar over Bunny Nature.

€ 0,00
€ 0,00 excl. btw
altImage
responsive

Dagdeel

responsive

Beginner

responsive

Webinar

responsive

Konijn

Jarenlang gold de regel dat konijnen maximaal 20 gram voeding per kilo lichaamsgewicht zouden moeten krijgen. Toch blijkt dit niet altijd de optimale oplossing te zijn. Daarom heeft Bunny Nature (producent van konijnen- en knaagdierenvoeding) een moderne benadering ontwikkeld: onbeperkte voeding die is afgestemd op de oorspronkelijke leefomgeving en voedingsbehoeften van konijnen (en knaagdieren). Het webinar ‘Nieuwe visie op konijnenvoeding’ gaat in op nieuwe inzichten over voeding en gedrag. Om succesvol over te stappen naar deze gezonde voeding, is zorgvuldige begeleiding noodzakelijk. 

Wat levert het webinar je op?

Je krijgt:

  • inzicht in het verschil tussen het dieet van wilde konijnen en de voeding van huiskonijnen
  • uitleg over uitdagingen en problemen die kunnen ontstaan bij het traditionele voedingsmodel van 20 gram voeding per kilo lichaamsgewicht
  • duidelijkheid over de voordelen en nadelen van het nieuwe voedingsmodel met onbeperkte voeding van Bunny Nature
  • tips hoe je de overstap kunt maken naar de nieuwe voedingsbenadering en welke begeleiding en handvatten daarbij essentieel zijn
  • kennis over hoe de juiste voeding kan bijdragen aan het welzijn en gedrag van konijnen en cavia's 

Voor wie is het webinar?

Dit interactieve webinar is interessant voor liefhebbers, dierenspeciaalzaken, paraveterinairen en mensen die advies geven aan konijnenliefhebbers. 

Wat kun je verwachten?

In de natuur besteden konijnen ongeveer 6,5 uur per dag aan het grazen van gras, bloemen, bladeren, plantenwortels, kruiden, bast, schors en twijgen. Als vervanging van dit dieet geven we onze huiskonijnen hooi, dat droger is en minder vocht bevat. Dit blijkt niet voor alle konijnen te werken en kan leiden tot onrust, agressie en overmatig knaaggedrag. Daarnaast vinden sommige konijneneigenaren het lastig om zich aan de richtlijn van circa 20 gram per kilo lichaamsgewicht te houden. 

In het webinar krijg je uitleg over de nieuwe voedingsbenadering van Bunny Nature die onrust, agressie en overmatig knaaggedrag kan voorkomen. We bespreken de voor- en nadelen van Bunny Nature, en we bieden informatie over hoe je de overstap kunt maken en wat je kunt verwachten. 

Wie is de docent?

Het webinar wordt gegeven door Bernice Muntz. Zij is een veelzijdige konijnen- en caviaprofessional die zowel met mensen als dieren werkt. Ze is een bevlogen auteur en gastvrouw van de informatieve ‘De Konijnenpodcast’. In haar rol als educatiemanager bij Edupet deelt ze diepgaande kennis over het welzijn van konijnen en cavia's via webinars en opleidingen, zoals de Konijnendeskundige, de Caviadeskundige en de opleiding tot Gedragstherapeut voor konijnen.

Beschikbare dagen

€ 0,00
€ 0,00 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.