Basis EHBO voor hond en kat

Weet jij hoe te handelen bij een spoedsituatie? Denk bijvoorbeeld aan een dier dat is aangereden, gestoken of gebeten. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn.

€ 39,95
€ 33,02 excl. btw
altImage
responsive

Dagdeel

responsive

Beginner

responsive

Workshop

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Dat geldt zeker ook voor huisdieren. Weet jij hoe te handelen bij een spoedsituatie? Er zijn veel situaties waarbij je eerste hulp kunt verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een dier dat is aangereden, gestoken of gebeten. Maar het kan ook gaan om een vergiftiging, of een kat die van het balkon is gevallen. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn.

Onderwerpen die aan bod komen

  • Wat is EHBO?
  • ABCDE onderzoek
  • Spoedsituaties
  • Verbandleer
  • Praktijkoefeningen

De cursus EHBO voor honden en katten leert je direct handelen bij een ongeval. Op interactieve wijze leer je snel en accuraat te reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe je het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan. Na afloop ontvang je een certificaat én een goodiebag.

Doelgroep en docent

Deze EHBO cursus is geschikt voor huisdiereigenaren die graag goed voorbereid willen zijn op ziekten en noodgevallen van hun dier, maar ook voor iedereen die met dieren werkt en zijn of haar kennis wilt vergroten of opfrissen. De cursus wordt gegeven door Chantal van Zanten.

Oefenhonden gezocht!

Tijdens deze workshop komen een aantal praktijkoefeningen aan bod. Heb je een (middel)grote hond die goed met andere honden en mensen overweg kan, goed gevaccineerd en gezond is, geen artrose, rug-pootklachten heeft, niet jonger dan 6 maanden is, niet loops is, gewend is om op een tafel te zitten en liggen en het niet erg vindt om overal aangeraakt en verbonden te worden? Stuur dan een e-mail naar info@edupet.nl met de gegevens van jouw hond. Je krijgt van ons bericht als jouw hond geselecteerd is om mee te doen. Uiteraard krijgen de deelnemende honden iets lekkers voor hun inzet!

Beschikbare dagen

€ 39,95
€ 33,02 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.