Hond en kat samen gelukkig

Honden en katten samen in een huis, kan dat? Met de juiste introductie zorg je dat ze goed samen kunnen leven.

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Beginner

responsive

Workshop

responsive

Hond

In deze workshop gaan we in op de verschillen tussen honden en katten en waar je op moet letten als er een hond bij de kat in huis komt of andersom. We gaan tijdens deze dag live een kat en (zo mogelijk meerdere) hond(en) samenbrengen in de lesruimte. Onder begeleiding van een katten- en een hondenexpert maak je ter plekke mee wat er gebeurt. De twee docenten vertellen wat ze signaleren bij de dieren en hoe ze hier op inspelen. Vervolgens wordt er besproken welke kennis belangrijk is om over te brengen op huisdiereigenaren die vragen hebben over dit onderwerp.

Een eerste indruk maak je maar één keer

Als honden- of kattenprofessional krijg je ongetwijfeld vragen over de introductie tussen hond en kat. Jij hebt verstand van honden of katten maar niet van allebei en dus blijft het bij kennis uitdragen van 1 diersoort. Een geslaagde introductie valt of staat echter bij het in het oog houden van het welzijn van beide diersoorten. Wij leggen je uit hoe je zo’n introductie het beste aan kunt pakken en welke aspecten een rol spelen. Waar let je op, hoe bewaak je de veiligheid en het welzijn. Met deze informatie kun je voortaan je klanten beter informeren over de hond/kat introductie.

Er wordt tijdens deze dag ook gebruik gemaakt van ondersteunend filmmateriaal zodat je diverse situaties meekrijgt uit de praktijk

Programma

  • Korte introductie: wat is een hond, en een kat? En wat zijn ze vooral niet;
  • Korte herhaling over emotionele systemen;
  • Welzijn;
  • Veiligheid;
  • Stappenplan voor een succesvolle introductie;
  • Live introductie tussen hond en kat;
  • Tijd voor vragen en discussie.

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor kynologisch instructeurs, honden- of kattengedragstherapeuten, medewerkers van een hondenuitlaatservice en ieder ander die zijn kennis over de introductie tussen hond en kat wil vergroten.

Docenten

Momenteel niet beschikbaar

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.