Balans en coördinatie

Tijdens deze Lezing Balans en Coördinatie wordt uitgelegd hoe gewerkt kan worden aan het lichaamsbewustzijn van de hond. Door de inzet van balans en coördinatie oefeningen wordt niet alleen het zelfvertrouwen van de hond vergroot, het komt ook de samenwerking tussen de hond en begeleider ten goede!

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Beginner

responsive

Workshop

responsive

Hond

Bij Balans en Coördinatie oefeningen staat het op een verantwoorde manier bewegen van de hond voorop. Jonge honden, sporthonden, oudere honden en honden in een revalidatietraject krijgen hiermee een sterke lichamelijke ondersteuning. Tijdens de Lezing Balans en Coördinatie krijg je een goed beeld van het belang van lichaamsbewustzijn.

Deze training en oefeningen zijn meer dan alleen maar honden op materiaal laten stappen. In de middag word je meegenomen in de praktische kant van de training waarbij je leert kijken naar veel ingezet materiaal en waar je op moet letten qua veiligheid en inspanning. En aan de hand van een aantal basisoefeningen bekijken we uitgebreid lichaamshoudingen waardoor je een beter beeld krijgt welke oefeningen wel of niet voor bepaalde lessen en specifieke honden ingezet kunnen worden.

Goed om te weten als je online meedoet

Sommige lesactiviteiten kun je bij ons zowel op locatie als online volgen. Doe je online mee? Dan is het goed om te weten dat je niet alles meekrijgt van wat er ter plekke gebeurt. Je kunt wel de theorie volgen, de discussies aanhoren en meekijken met de oefeningen. Je kunt niet actief deelnemen aan de discussies. Je kunt wel vragen stellen, maar die worden dan verzameld en op een aantal speciaal daarvoor geplande momenten beantwoord.

Klik hier als je deze workshop online wil volgen.

De docent

De workshop Balans en Coördinatie wordt gegeven door Sam Turner. Sam is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met als afstudeerrichting ethologie en fysiologie. Binnen Nederland en internationaal verzorgt Sam lezingen, workshops en cursussen voor hondenprofessionals op het gebied van puppyontwikkeling, puberteit bij honden en balans en coördinatie voor verschillende ontwikkelingsfases van honden. Voor kynologisch instructeurs biedt dit meer verdieping krijgen op het gebied van de lichamelijke ontwikkeling van honden en hoe zij daar binnen hun lessen meer gebruik van kunnen maken en hun klanten beter kunnen begeleiden. 

Nascholingspunten

  • CKI: 30 A
  • NVGH: 2
  • SPPD: 2

Tijdens de introductiedag Balans en Coördinatie krijg je een goed beeld van het belang van lichaamsbewustzijn, het waarom je deze training kunt inzetten. Deze training en oefeningen zijn meer dan alleen maar honden op materiaal laten stappen. In de middag word je meegenomen in de praktische kant van de training waarbij je leert kijken naar veel ingezet materiaal en waar je op moet letten qua veiligheid en inspanning. En aan de hand van een aantal basisoefeningen bekijken we uitgebreid lichaamshoudingen waardoor je een beter beeld krijgt welke oefeningen wel of niet voor bepaalde lessen en specifieke honden ingezet kunnen worden.

Beschikbare dagen

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.