De basis van clickeren

Tijdens deze workshop leer je alles over de basisprincipes van het clickeren met honden, wat er allemaal mogelijk is met een clicker en hoe je clickertraining kunt toepassen in de praktijk.

€ 127,50
€ 105,37 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Beginner

responsive

Workshop

responsive

Hond

De clicker is een handig hulpmiddel bij het aanleren van gedrag. Wil jij leren hoe je de clicker tijdens het trainen van honden kunt inzetten? Tijdens deze workshop leer je alles over de basisprincipes van het clickeren met honden, wat er allemaal mogelijk is met een clicker en hoe je clickertraining kunt toepassen in de praktijk.

Dit ga je leren

De workshop begint met achtergrondinformatie over de herkomst van de clicker en hoe dit hulpmiddel bij het trainen van dieren van invloed is. Daarna gaan we aan de hand van duidelijke voorbeeldvideo’s met elkaar in gesprek over de voor- en nadelen van het gebruik van een clicker en leer je wat het belang van timing is als je een clicker gebruikt. Door met en op elkaar te oefenen zul je ervaren wat een hond ervaart tijdens het werken met dit hulpmiddel. Vervolgens kun je tijdens verschillende oefeningen met honden praktijkervaring opdoen en werken aan jouw clickerskills.

Tijdens de workshopdag ontvang je van ons een clicker met beloningstasje, zodat je gelijk aan de slag kunt!Deze workshop wordt gegeven door Lesley van Alfen.

Waar de clicker vandaan komt

  • Welke leerprincipes tijdens clickertraining worden gebruikt
  • De voor- en nadelen van clickertraining
  • Het essentiële belang van timing tijdens clickertraining
  • Theorie over hoe je de clicker tijdens het trainen kunt inzetten
  • Oefenen op een medestudent en minimaal één hond
  • Smaakt de basiskennis naar meer? Dan kun je jezelf bij ons verder verdiepen in clickertraining, zodat je anderen echt goed met een clicker kunt leren trainen met een clicker

Programma

09.30 uur Inloop
10.00 uur Geschiedenis van de clicker en leerprincipes
10.30 uur Voor- en nadelen van de clickermethode
11.00 uur Koffie- en theepauze
11.15 uur Het belang van timing
12.00 uur Oefenen met clickeren en timen
12.30 uur Lunchpauze
13.00 uur Oefenen met honden
14.30 uur Koffie- en theepauze
14.45 uur Verder oefenen met honden
15.15 uur Aan de hand van video's bespreken we wat er tijdens het oefende gebeurde en hoe je de clickertraining zelf kunt uitbouwen
15.40 uur Evaluatie en afsluiting

Proefkonijnen gezocht!

Tijdens deze workshopdag hebben we honden nodig die ‘s middags tijdens de praktijktraining met de clicker ‘proefkonijn’ willen zijn. Is jouw hond sociaalvaardig en leergierig en kan hij tijdens het ochtendprogramma, waarbij hij niet in actie hoeft te komen, geduldig wachten? Stuur dan een mailtje naar info@edupet.nl.

Beschikbare dagen

€ 127,50
€ 105,37 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.