Oefeningen als hulpmiddel

Als een hond aan het eind van de cursus de oefeningen netjes doet, is de cursus geslaagd. Toch?

€ 170,01
€ 140,50 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Gevorderd

responsive

Workshop

responsive

Instructeur

responsive

Hond

Als een hond aan het eind van de cursus de oefeningen netjes doet, is de cursus geslaagd. Toch? Nou niet altijd. Want het gaat eigenlijk niet zozeer om wat de hond tijdens de cursus doet We zouden ons als instructeur vooral kunnen opstellen als ‘bazenbegeleider’, meer dan als hondenbegeleider.

Oefeningen voor de baas of de hond?

Veel interessanter is het om te kijken naar wat de baas doet en hoe hij dingen aanpast om (potentiële) problemen op te lossen. Het is daarom niet altijd erg als een oefening niet zo goed gaat. Sterker nog: het geeft ons als instructeur inzicht in hoe de baas zich tijdens onze cursus ontwikkelt. En is dat eigenlijk niet wat we willen? Dat die baas het straks thuis allemaal goed voor elkaar weet te krijgen met zijn hond?

Speciaal hiervoor is een ééndaagse workshop ontwikkeld, waarin we kritisch gaan kijken naar wat nu precies onze doelstellingen zijn en hoe we deze kunnen verwezenlijken. Hiervoor gebruiken we het gewone arsenaal aan oefeningen, aangevuld met eventueel wat extra oefeningen. We gaan kijken hoe we die oefeningen kunnen inzetten als hulpmiddel om de bazen dat inzicht te geven dat nodig is om in alle gevallen hun hond zo verantwoord mogelijk te begeleiden. We gaan experimenten invoeren om de bazen zo individueel mogelijk te kunnen begeleiden. Op dat moment worden de oefeningen geen doelstellingen op zich meer. Het gaat er dan niet meer om of een hond netjes gaat zitten. Het gaat er dan om wat de eigenaar doet om zijn hond netjes te laten zitten.

De workshop wordt gegeven door Peter Beekman. Binnen zijn eigen lessen gebruikt hij al lang de oefeningen als hulpmiddel. Honden en eigenaren mogen de fout in gaan. Ook gaat hij in op het voorkomen van het conditioneren van deze fouten. Want dat is natuurlijk niet de opzet. Maar in eerste instantie is alles goed en niets fout. En vandaar uit bouw je verder.

Beschikbare dagen

€ 170,01
€ 140,50 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.