Pubers en hormonen

Leer wat er in een hondenlichaam gebeurt tijdens de puberteit, en hoe je als hondenprofessional baasjes helpt om te gaan met deze uitdagende periode.

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Gevorderd

responsive

Workshop

responsive

Hond

Of je nu als kynologisch instructeur, – gedragstherapeut, hondenuitlater of op een andere manier professioneel met honden bezig bent, een gedegen kennis hebben van de puberteit van honden is onmisbaar. De puberteit: zowel bij mensen als honden kenmerkt deze leeftijdsfase zich door grote lichamelijke en mentale veranderingen.

Ondanks dat deze veranderingen vaak leuke dingen met zich meebrengt, ontstaat er ook vaak frustratie. De oorzaak van de frustratie heeft veelal te maken met onbegrip voor deze ontwikkelingsfase van de hond.

Inhoud

Tijdens het ochtenddeel van de workshop wordt ingegaan op de invloed van hormonen, en alle gevolgen die daaruit voorvloeien. Gevolgen als zelfstandigheid, zelfvertrouwen, lichamelijke groei en het begin van een angstfase komen allemaal aan bod.

Na de lunch start het praktijkgedeelte van de workshop. Bij honden in deze leeftijdsfase zullen lichamelijke uitdagingen worden aangeboden. Hierdoor kan er toch worden gewerkt aan concentratie en samenwerking, ondanks dat er geen sprake is van de standaard gehoorzaamheidsoefeningen. Naast inzicht is ook humor, begrip en flexibiliteit nodig van zowel instructeur als begeleider.

Voor wie

Deze workshop is vooral interessant voor mensen die professioneel met honden werken. Kynologisch instructeurs, – gedragstherapeuten, hondenuitlaatservices, asielmedewerkers, hondenoppassers en paraveterinairen. Daarnaast kan de workshop Pubers en Hormonen prima gevolgd worden door een geïnteresseerde eigenaar met een (aanstaande) puber in huis.

Goed om te weten als je online meedoet

Sommige lesactiviteiten kun je bij ons zowel op locatie als online volgen. Doe je online mee? Dan is het goed om te weten dat je niet alles meekrijgt van wat er ter plekke gebeurt. Je kunt wel de theorie volgen, de discussies aanhoren en meekijken met de oefeningen. Je kunt niet actief deelnemen aan de discussies. Je kunt wel vragen stellen, maar die worden dan verzameld en op een aantal speciaal daarvoor geplande momenten beantwoord.

Klik hier als je deze workshop online wil volgen.

Docent Sam Turner

Sam Turner (1973) is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met als afstudeerrichting ethologie en fysiologie. Binnen Nederland en internationaal verzorgt Sam lezingen, workshops en cursussen voor hondenprofessionals op het gebied van puppyontwikkeling, puberteit bij honden en balans en coördinatie voor verschillende ontwikkelingsfases van honden.

Nascholingspunten

  • APDT: 20
  • CKI: 30 A
  • NVGH: 3
  • SPPD: 4

Momenteel niet beschikbaar

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.