Optimaliseer je puppyles

Tijdens deze lesdag leer je observeren, interpreteren, opbouwend communiceren met een eigenaar en nog veel meer, zodat je oprecht welzijnsbevorderend kunt lesgeven.

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Beginner

responsive

Workshop

responsive

Instructeur

responsive

Hond

Hoe kun je als instructeur meer halen uit de oefeningen die je aanbiedt tijdens je puppyles? Tijdens deze lesdag leer je observeren, (voorzichtig) interpreteren, verder kijken dan je oefeningen en opbouwend communiceren met een eigenaar, zodat je oprecht welzijnsbevorderend kunt lesgeven.

Eerst komt aan bod welke observaties allemaal van belang kunnen zijn tijdens een eerste puppyles. Hoe kun je de oefeningen die je gaat doen handig inzetten om een inschatting te maken van de potenties van de puppy’s en hun eigenaren in je klas? Wat zeggen deze observaties over de pup zelf, over zijn eigenaar en over hun onderlinge verbinding, vertrouwen en communicatie? En in hoeverre geven deze observaties al een beeld over de toekomst met eventuele valkuilen?

Vervolgens ga je daadwerkelijk aan de slag tijdens een interactieve puppyles, waarvoor enkele eigenaren en puppy’s zijn uitgenodigd. Alle studenten en eigenaren kijken, schrijven en denken daarbij mee. De les wordt gefilmd, zodat het resultaat kan worden teruggekeken. Daarbij wordt besproken welke conclusies je uit de observaties zou kunnen trekken en hoe je die zou kunnen terugkoppelen naar een eigenaar.

Tijdens deze lesdag leer je:

  • Kritisch te observeren tijdens een puppyles, waarbij de focus niet alleen op de pup ligt, maar ook op de eigenaar en de onderlinge verbinding;
  • Je eigen observaties te interpreteren en deze vervolgens op de juiste wijze te communiceren naar de eigenaar;
  • Bij oefeningen niet alleen te focussen op het resultaat, maar juist vooral op het proces en de wisselwerking tussen de eigenaar en de pup.

Online of fysiek deelnemen

Deze workshop wordt gegeven bij de Martin Gaus Academie te Lelystad, maar je kunt ook online meedoen. Kom je naar Lelystad? Dan staat jou een interactieve dag te wachten. Tijdens een online deelname kun je uitsluitend de les observeren. We zorgen er natuurlijk voor dat je niets van de les mist!

Goed om te weten als je online meedoet

Sommige lesactiviteiten kun je bij ons zowel op locatie als online volgen. Doe je online mee? Dan is het goed om te weten dat je niet alles meekrijgt van wat er ter plekke gebeurt. Je kunt wel de theorie volgen, de discussies aanhoren en meekijken met de oefeningen. Je kunt niet actief deelnemen aan de discussies. Je kunt wel vragen stellen, maar die worden dan verzameld en op een aantal speciaal daarvoor geplande momenten beantwoord.

Klik hier als je deze workshop online wil volgen.

Docenten

Suzanne Welling en Sabrina van Rossum.

Accreditatiepunten

Bij deelname van deze workshop worden de volgende accreditatiepunten toegekend:

  • CKI: 30 punten in de categorie A
  • SPPD: 4 punten

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.