Puppyselectie

Steeds meer kiezen hondenfokkers ervoor om een puppytest te laten uitvoeren bij hun nestje pups. Vaak hebben fokkers al een goed inzicht van de karakter van de puppy, maar toch is het handig als een onafhankelijke hondenprofessional hierin een rol kan spelen.

€ 170,01
€ 140,50 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Gevorderd

responsive

Workshop

responsive

Hond

Puppytesten kunnen je iets vertellen over het karakter van pups. Hoe voer je zo’n test uit en wat kun je er allemaal uit aflezen? In deze workshop leer je meer over puppytesten. Je leert niet alleen hoe je deze tests uitvoert, maar ook hoe je de resultaten ervan interpreteert en vertaalt naar een passend advies voor fokkers en toekomstige eigenaren.

De docent zal een nest pups testen, waarbij je meekijkt en wordt uitgedaagd om mee te observeren en te interpreteren. Wat valt er allemaal waar te nemen, en wat zeggen die kleine verschillen in reactie van de pups op de verschillende testonderdelen? Na afloop van de test wordt samen besproken wat er precies is waargenomen, wat dit kan zeggen over wat er in aanleg in de pup aanwezig is en hoe dit mogelijk van invloed kan zijn op zijn verdere ontwikkeling.

Resultaat

  • Je weet wat een puppytest is en wanneer je deze inzet;
  • Je weet hoe je een puppytest uitvoert en wat je met de resultaten kunt;
  • Je leert herkennen wat in aanleg aanwezig is bij de pup;
  • Je kunt inschatten welke puppy het beste past in welke situatie;
  • Je leert hoe je de resultaten van de puppytest kunt omzetten in een gedegen advies.

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor dierprofessionals die zelf puppytesten willen kunnen uitvoeren. Je kunt een puppytest en daarmee jouw kennis toepassen bij het selecteren van een pup voor een bepaald doel. Dat kan een specifieke gezinssituatie zijn, waarbij je in opdracht werkt van een fokker of eigenaar. Maar ook een specifieke taak zoals het (helpen) uitkiezen van een werkhond, zoals assistentiehond, therapiehond of blindengeleidehond.

Docent

Suzanne Welling is psycholoog, coach, gedragstherapeut en instructeur. Naast docent voor Edupet is ze als instructeur verbonden aan de stichting BultersMekke Assistencedogs waarbij ze mensen begeleid bij het opleiding van hun eigen assistentiehond. Met haar jarenlange ervaring als hondenprofessional geeft met veel plezier les en hoopt zo bij te dragen aan meer begrip, empathie en respect voor honden.

Accreditatie

Bij deelname aan deze workshop worden de volgende accreditatiepunten toegekend:

  • SPPD: 4 punten
  • NVGH: 3 punten
  • CKI: 20 punten in de categorie B

Beschikbare dagen

€ 170,01
€ 140,50 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.