Verdieping gedrag en hondentaal

Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Hondengedrag leren observeren’. Het is een verdieping in het kijken en beoordelen van raseigenschappen en het gedrag van honden.

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Gevorderd

responsive

Workshop

responsive

Hond

Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Hondengedrag leren observeren’. Het is een verdieping in het kijken en beoordelen van raseigenschappen en het gedrag van honden.

Tijdens deze dag ga je, bij de Bergse Beestenboel in Geertruidenberg, zelf aan de slag met honden. Iedere cursist krijgt een opdracht welke voor de groep wordt uitgevoerd. Medecursisten kijken en denken mee. Zo worden er gedurende deze dag allerlei opdrachten gedaan waardoor je in de praktijk leert om te kijken naar ras- en gedrageigenschappen.

Programma

De deelnemers worden verdeeld in twee groepen. Eén groep in het veld met de honden en één groep aan de buitenkant van het veld. Halverwege de dag wisselen we de groepen om.

De groep in het veld gaat fysiek met de honden aan de slag. Hier mag je laten zien hoe je ‘ingrijpt’ en wat je welof niet toelaat. Medecursisten lopen mee en na de uitgevoerde opdracht evalueren zij deze. Je hebt dus zoveel opdrachten en evaluaties als er cursisten zijn. Eén en ander gebeurt aan de hand van opdrachten zodat we eventueel een situatie aan de hand van een voorbeeld nog na kunnen bootsen.

De andere groep loopt langs de velden en vertelt wat er gebeurt, hoe dit ontstaat en hoe je dit ziet. Tevens wordt de cursist uitgedaagd de rassen te herkennen en legt vervolgens uit waar je bij met dit ras rekening mee houdt.

Als hondenprofessional is deze dag bij uitstek een kans om je ‘leesvaardigheden’ uit te breiden.

Voor wie

Om mee te kunnen doen aan deze verdiepingsdag heb je:

Docenten

De docenten zijn Tonny van Huizen en Marianne van Vugt.

Nascholingspunten

Aan deze workshop worden de volgende accreditatiepunten erkend:

  • SPPD: 4 punten

Beschikbare dagen

€ 209,00
€ 172,73 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.