Tellington TTouch® voor katten

Tijdens deze basisworkshop wordt praktische uitleg gegeven over Tellington TTouch®, een methode om gezelschapsdieren te begeleiden die te maken hebben met fysieke klachten of gedragsproblemen.

€ 135,00
€ 111,57 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Workshop

responsive

Kat

Heb je net een nieuwe kat in huis en wil je een mooie band met hem opbouwen? Werk je in een asiel en is er een kat die zich nooit laat zien en wil je haar ook de kans geven een nieuw baasje te krijgen? Of zou je willen dat je gestreste katten in de dierenkliniek of trimsalon meer kon laten ontspannen? Dan kan deze workshop je tools geven om je daarbij te helpen!

De Tellington TTouch® methode gaat ervan uit dat er een link is tussen lichaamshouding en gedrag. Spanning in het lijf kan ongewenst gedrag veroorzaken. Door het toepassen van kwaliteitsvolle aanrakingen, de TTouches, lichaamswerk en geleide-oefeningen kan het dier weer in balans komen. Zowel op lichamelijk, mentaal als emotioneel gebied.

TTouch® kan o.a. helpen bij: angst, onzekerheid, bijten, krabben, pijnklachten, ouderdomsklachten. Maar ook om gewoon eens lekker te ontspannen en een stukje wellness te geven. Door de rustige, aandachtige benadering versterkt het de band tussen jou en je kat.

Waarom is TTouch belangrijk?

Hoe meer ontspannen en in balans een kat is, hoe makkelijker hij kan omgaan met spannende situaties zoals bijvoorbeeld een dierenarts of trimsalonbezoek.

Doordat je tijdens het toepassen goed blijft observeren en afstemmen op de kat, leer jij het dier steeds beter kennen en ontstaat er het vertrouwen bij de kat, in zichzelf en in jou.

Voor wie is deze workshop geschikt?

TTouch® is eenvoudig te leren en voor iedereen die met katten leeft of werkt toepasbaar. In een asiel, pension, dierenkliniek of trimsalon en natuurlijk als katteneigenaar.

Deze basisworkshop is gericht op het aanleren van een aantal basis TTouches en lichaamswerk. We zullen de TTouches op elkaar oefenen (niet verplicht) en natuurlijk bij de aanwezige katten. Ook komt het werken met hulpmiddelen zoals kwasten en veren aan de orde, bijvoorbeeld voor het werken met katten die het lastig vinden om met de hand aangeraakt te worden.

Er wordt gewerkt in kleine groepen zodat er voldoende persoonlijke aandacht gegeven kan worden.

Docent Saskia Blok van TTouch4animals

Saskia Blok traint en begeleidt huisdiereigenaren en dierprofessionals om dieren zowel fysiek, mentaal als emotioneel in balans te brengen en te houden. Zij werkt met verschillende methoden waaronder Tellington TTouch®, Applied Zoopharmacognosy (zelfselectie van essentiële oliën en kruiden). Saskia is ook gecertificeerd begeleider Hersenwerk voor katten. In al haar werk staat de samenwerking en verbinding tussen mens en dier centraal.

Saskia is gecertificeerd Tellington TTouch® Practitioner level 2 en heeft sinds 2013 een eigen praktijk TTouch4animals.

Praktisch

De prijs van deze cursus is inclusief lesmateriaal, koffie/thee, een certificaat en een goodiebag.

Beschikbare dagen

€ 135,00
€ 111,57 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.