TTouch voor jou en je konijn

Spanning in het lichaam heeft invloed op emoties, hoe een dier zich gedraagt en de algehele gezondheid. Kortom, TTouch is een manier om konijnen beter te laten ontspannen in tijden van stress door het toepassen van aanrakingen.

€ 122,95
€ 101,61 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Workshop

responsive

Konijn

Ben jij benieuwd hoe je dit bij je eigen konijnen kunt toepassen? Dan is deze workshop voor jou!

Inhoud:

  • Leren observeren door middel van lichaamsexploratie: leren kijken naar naar houding en beweging, leren voelen op aandachtspunten zoals kou en spanning
  • Leren communiceren met het konijn
  • Leren werken met de basistechnieken van de TTouches: op elkaar oefenen om te ervaren hoe het binnenkomt + in de praktijk werken met de konijnen
  • Thema’s: leren ontspannen bij de specialist (dierenarts, trimsalon, e.d.); leren ontspannen tijdens dagelijkse verzorging; wat kun je doen bij ziekte?

Na deze workshop heb je meer bewustwording van spanning en ontspanning en herken je de verschillen. Je kunt de basistechnieken van de TTouch inzetten om het konijn te ondersteunen in zijn dagelijkse omgeving.

Hoe ziet het dagprogramma eruit?

Tijd Omschrijving
10:30 uur Welkom en voorstellen
11:00 uur Theorie: leren observeren door middel van lichaamsexploratie
11:30 uur Praktijk met de konijnen: lichaamsexploratie
12:30 uur Lunchpauze
13:15 uur Theorie: leren ontspannen bij de specialist
13:45 uur Praktijk: TTouch op de pluchen konijnen
14:15 uur Praktijk: TTouch met echte konijnen
15:00 uur Pauze
15:15 uur Uitwisselen ervaringen en bespreken vragen
15:45 uur Afsluiting

Voor wie?

Deze workshop is voorparaveterinairen, kinderboerderij medewerkers, winkelpersoneel, docenten die op diverse scholen lessen verzorgen over konijnen en liefhebbers van konijnen.

Na aanmelding ontvang je automatisch een bevestigingsmail, ongeveer een week van te voren ontvang je nog een herinnering.

Praktische informatie

Deze workshop wordt gegeven bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort, hier kunnen we met de aanwezige konijnen de praktijk oefenen. Het adres is: Loes van Overeemlaan 8.

Momenteel niet beschikbaar

€ 122,95
€ 101,61 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Melanie

28 maart 2024

Erg leuke workshop. Veel informatie, maar ook zeker de mogelijkheid om op de konijnen in de opvang te kunnen oefenen is fijn. Heerlijk om te zien hoe de zenuwachtige konijntjes toch ontspannen bij een volslagen vreemde. Eenmaal thuis veel op mijn eigen angstige konijntje toe kunnen passen, en deze komt inmiddels gezellig op mijn schoot zitten om gemasseerd te worden.