Omgaan met spinnenfobie

Heb je last van spinnenfobie? Dan hebben wij een dag voor je waar je misschien helemaal niet op zit te wachten, maar die je wél enorm kan helpen. Lees dus vooral even verder, want het is niet leuk als angst je hele leven gaat beheersen.

€ 99,95
€ 82,60 excl. btw
altImage
responsive

Dagdeel

responsive

Beginner

responsive

Workshop

responsive

Herpeet

Heb je last van spinnenfobie? Dan hebben wij een dag voor je waar je misschien helemaal niet op zit te wachten, maar die je wél enorm kan helpen. Lees dus vooral even verder, want het is niet leuk als angst je hele leven gaat beheersen. Je kunt daar iets aan doen.

Het vervelende van spinnen is: je kunt ze overal tegenkomen. Dat betekent vaak dat je overal op je hoede moet zijn. En dat is helemaal niet nodig. je kunt namelijk eenvoudig leren leven met spinnenfobie. Tijdens onze speciale lesdag krijg je van een expert handige tools om je angst voor spinnen te overwinnen. Schaam je trouwens vooral niet voor die angst, want je bent echt de enige niet!

Wat is spinnenfobie?

Tijdens de dag bespreken we de psychologische achtergrond van de angst van spinnenfobie en proberen we er samen achter te komen waar de triggers van jouw angst zitten. Daarna ga je van expert Rogier van Rossem, schrijver van het Groot Handboek Terrariumkunde, meer leren over de fascinerende dieren die spinnen zijn. Rogier weet als niet alleen geen ander hoe bijzonder spinnen zijn, maar óók hoe bang mensen van deze dieren kunnen zijn. Hij gaat dus heel zorgvuldig met je angst om.

Wist je dit?

De wetenschappelijke aanduiding voor angst voor spinnen is arachnofobie. Iedereen griezelt wel eens van een grote, harige spin. Maar het kan ook gebeuren dat je zelfs niet naar een plaatje van een spin durft te kijken. In Nederland heeft zo’n drie tot zes procent van de mensen last van een spinnenfobie, die ongeveer vijf keer vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

Is spinnenfobie te behandelen?

Spinnenfobie is absoluut te behandelen en daar helpen we je graag bij tijdens deze workshop.

Je krijgt alle ruimte

Angst is vaak gebaseerd op het onbekende. Via Rogier leer je spinnen beter te begrijpen, zodat je niet langer zo bang voor ze hoeft te zijn als je ze in je dagelijkse leven tegenkomt. Dat gebeurt via een PowerPointpresentatie, waarbij er alle ruimte is om vragen te stellen en zonder dat er spinnen in de buurt zijn. Alleen als je er aan toe bent, kun je ook naar echte spinnen kijken, zonder dat je daar verder iets mee moet.

Ja, ik wil niet langer bang zijn!

Wil jij ook af van je spinnenangst, of in ieder geval je angst beter hanteerbaar maken en je in de buurt van spinnen zekerder voelen? Schrijf je dan snel in voor deze informatieve lesdag in een prettige sfeer. Als je daar behoefte aan hebt, zijn er eventueel mogelijkheden voor vervolgsessies. Maar met deze ene dag kun jij al heel erg geholpen zijn.

Het lesdagprogramma

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Presentatie over angst voor spinnen
  • Pauze
  • Vervolg presentatie en training
  • Praktijk over het in de buurt zijn van spinnen
  • Vragen
  • Afsluiting met overhandiging van certificaat van deelname

Praktische informatie

Deze lesdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur, dat is inclusief een lekkere lunch. De dag gaat door bij minimaal vijftien deelnemers.

Tip!

Vind je het spannend om alleen te komen? Misschien is er wel een vriend(in) die met je mee wil en kunnen jullie samen!

Beschikbare dagen

€ 99,95
€ 82,60 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.