Opleiding gedragskeurmeester module 2 (1 september 2019 09:00 - 1 oktober 2019 16:00)

0,00

Ieder hondenras heeft zijn eigen specifieke karaktereigenschappen. Deze karaktereigenschappen maken een wezenlijk deel uit van de ‘eigenheid’ van deze hondenrassen. Het gedrag dat hier een gevolg van is moet in de huidige en de toekomstige samenleving zowel voor de hondenbezitter maar met name ook voor de niet-hondenbezitter acceptabel te zijn.

Vanuit de rasvereniging ontstaat nu weer de behoefte aan een nieuwe lichting keurmeesters die op soortgelijke wijze zijn opgeleid. (Kennis van beoordeling en correcte interpretatie op basis van de rasstandaard) Naast een degelijke kwaliteit van de opleiding wordt ook gevraagd om een betaalbare opleiding, aangezien de gedragskeurmeestes die zich inzetten voor gedragstesten bij de rasvereniging gebruikelijk voor verenigingsvergoeding op het veld staan.

Deze opleiding is bedoeld om door het observeren en interpreteren van het gedrag van de hond tijdens een gedragstest de rasvereniging te voorzien van gegevens ten behoeve van inventarisatie of ten behoeve van de fokkerij. Ongeacht of dit nu een rasspecifieke- of een MAG-test betreft.

Na het behalen van Module 1& 2 kan de aspirant-gedragskeurmeester stage lopen in de praktijk zodat men daarna ofwel een rasspecifiek examen kan doen, of een praktijktoets tot MAG-keurmeester.

Ook wordt het huidige gedragskeurmeesterkorps in de gelegenheid gesteld een opfris te doen ten behoeve van de interne betrouwbaarheid.

Doelgroep Rasverenigingen / gedragskeurmeesters / geïnteresseerden ethologie hond
Docenten Frank Scheffer, Doreen Planta
Data Start najaar 2019
Onderwerpen

Algemene theorie gedragstest, gesprekstechnieken, juridische aspecten, observaties. 

Tijd 08.30 - 16.00 uur
Locatie Auditorium, Accustraat 1 Veenendaal (m.u..v. de praktijkdagen)
Prijs € 500,00 (€ 605 incl. BTW)

 

Voor meer informatie en inschrijven voor Module 1, klik hier.

Klanten die dit kochten, kochten ook..