Pet College: Propriocepsis bij pups (12 maart 2019 19:30 - 22:00)

0,00

Weten waar je lichaam zich in de ruimte bevindt en waar je ledematen zijn ten opzichte van de omgeving en elkaar, is propriocepsis of ook wel lichaamsbewustzijn genoemd. Propriocepsis is nodig voor goede coördinatie van je lijf en ook om je balans te houden in een verscheidenheid aan situaties. Een goede propriocepsis zorgt ervoor dat de hond goede motorische vaardigheden, coördinatie en balans ontwikkelt. Daarnaast groeit de hond in zijn zelfvertrouwen omdat hij zijn lijf goed kan besturen. Door een goed lichaamsbewustzijn kan een hond zelfverzekerd in de wereld staan.

In deze lezing kijken we naar wat je als fokker en nieuwe begeleider kunt doen om bij jonge pups in de verschillende ontwikkelingsfases de omgeving zo optimaal mogelijk te zetten. Wat mag je wanneer doen, waarom en hoe.

Het Pet College wordt gegeven door Sam Turner. Sam Turner (1973) is afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met als afstudeerrichting ethologie en fysiologie. Binnen Nederland en internationaal verzorgt Sam lezingen, workshops en cursussen voor hondenprofessionals op het gebied van puppyontwikkeling, puberteit bij honden en balans en coördinatie voor verschillende ontwikkelingsfases van honden. Voor kynologisch instructeurs biedt dit meer verdieping krijgen op het gebied van de lichamelijke ontwikkeling van honden en hoe zij daar binnen hun lessen meer gebruik van kunnen maken en hun klanten beter kunnen begeleiden.

Tijdens het college geeft ze tips en antwoord op al uw vragen. Heeft u vragen die u haar wilt stellen? Stuur deze vooraf naar info@edupet.nl, dan krijgt u tijdens het college antwoord, zodat ook de andere aanwezigen hiervan kunnen leren.  

Cursusinformatie
Hieronder alle praktische informatie over het Pet College. 

- Doelgroep: Iedereen met affiniteit met honden. Zeer geschikt voor mensen die beroepsmatig met honden werken. Denk aan paraveterinairen, dierverzorgers, fokkers, dierenwinkelmedewerkers etc.
- Onderwerp: Propriocepsis bij pups
- Docent: Sam Turner
- Datum: 12 maart 2019
- Tijden: van 19:30 - 22:00 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur)
- Cursusplaats: Accustraat, Veenendaal
- Kosten cursus: € 40,00 

Belangrijk om te weten:
Registratie en aanmelden voor deze Pet College gaat per persoon.
Deze avond woont u bij zonder hond.

 

 

Product specificaties
Doelgroep Huisdiereigenaar
Diersoort Konijn
Onderwerp Gedrag, Communicatie
Pet Colleges Pet College