Gedragstherapie-instructeur

In tegenstelling tot andere modules, ga je hier al echt bezig met het vak! Door de verdieping in te gaan binnen het domein van emoties, kun je na het behalen van deze module al aan de slag als gedragstherapie-instructeur.

€ 2.899,00
€ 2.395,87 excl. btw
altImage
responsive

Expert

responsive

Module

responsive

Gedragstherapeut

responsive

Hond

Algemene informatie

Wat houdt de specialisatie Gedragstherapie Instructeur in?

Een Gedragstherapie Instructeur (GTI) is een nieuw beroep. Die begeleidt een gezin bij de praktische uitvoering van het behandelplan van de Gedrags- en Welzijnsdeskundige (ook bekend als Kynologisch Gedragstherapeut, maar door het welzijnsaspect uitgebreider).

Gedragstherapie vergt vaak een periode geregeld oefenen en trainen. Dit intensieve trainen is nodig om het gewenste gedrag te bereiken. Als het gezin behoefte heeft aan begeleiding en de Gedrags- en Welzijnsdeskundige is hiervoor niet beschikbaar voor, dan wordt een GTI ingeschakeld.

Voor wie is het?

De specialisatie Gedragstherapie Instructeur is een mooie opvolging als je de specialisatie Privé Instructeur hebt behaald. Het is iets voor jou als dit je aanspreekt:

 • je bent goed in samenwerken en je begrijpt dat het achterhalen van onderliggende oorzaken voor gedrag essentieel zijn voor een succesvolle gedragsaanpassing
 • je wilt meer kennis en vaardigheden opdoen om gedrag van mens en hond te beïnvloeden
 • je kunt goed dingen uitleggen en demonstreren wat de adviezen inhouden
 • je hebt een kritisch oog en ziet het als gegeven adviezen niet verlopen zoals verwacht en/of wanneer het welzijn van betrokkenen niet verbetert

Opbouw van de specialisatie

Richt je studie in naar jouw persoonlijke voorkeur. Je leert in jouw tempo en waar en wanneer jij wilt. De specialisatie Gedragstherapie Instructeur bestaat uit:

 • E-learning - De theorie wordt via e-learning aangeboden. Die vind je in je eigen digitale leeromgeving.
 • Praktijkdagen - Tijdens de zespraktijkdagen ga je jouw theoretische kennis in de praktijk uitproberen, zodat je praktische vaardigheden kunt opdoen.

Opbouw van leertraject

De specialisatie Gedragstherapie Instructeur is onderdeel van het leertraject Gedrags- en Welzijnsdeskundige.

Docenten

De docenten van Edupet zijn allemaal mensen uit de praktijk met diploma’s. Dat maakt ze:

 • Vakkundig - je krijgt diepgaande kennis en expertise, omdat de docenten thuis zijn in het vakgebied waarin ze lesgeven
 • Ervaren - je krijgt waardevolle inzichten en praktische voorbeelden van de docenten die zelf een onderneming in de hondenbranche hebben
 • Enthousiast - laat je motiveren en inspireren door het enthousiasme en de passie die docenten van Edupet allemaal hebben

De specialisatie Gedragstherapie Instructeur wordt gegeven door:

Persoonlijke begeleiding

Tijdens het hele leertraject Gedrags- en Welzijnsdeskundige krijg je een persoonlijke begeleiding. Zij helpt je als je vragen hebt over jouw studie opleiding en biedt een luisterend oor wanneer je dat nodig hebt.

Studieprogramma

De specialisatie bestaat uit e-learning en zes praktijkdagen.

E-learning

De specialisatie Gedragstherapie Instructeur heeft de volgende e-learning onderdelen:

Praktijkdagen

De specialisatie Gedragstherapie Instructeur heeft zes praktijkdagen die je zelf kunt inplannen. Na het aanmelden voor de specialisatie ontvang je een e-mail waarin je gelijk de dagen kunt aangeven.

 • Met je poten in de klei - Dit onderdeel bestaat uit twee praktijkdagen die zullen plaatsvinden op locatie bij DOA. De studenten krijgen op deze dagen de kans om een korte gedragstherapiesessie te volgen.
 • Praktijkervaring - Aan het eind van de e-learning krijg je nog vier praktijkdagen:
  1. Verlatingsproblematiek (in de ochtend is het theorie-examen)
  2. Agressie
  3. Uitvalgedrag op straat
  4. Geluidsfobie
 

Examens

Deze module kent twee examenonderdelen:

 • Een beoordeling tijdens de praktijkdagen - De beoordeling is in de cursusprijs inbegrepen. Per praktijkdag is er een beoordeling. Indien je gezakt bent voor een praktijkdag dat dien je deze overnieuw te doen, zie ook herexamen.
 • Een theoretisch eindexamen - Dit theorie examen is inbegrepen bij de cursusprijs en maak je op de eerste praktijkdag van onderdeel 3.2H Praktijkervaring. Het examen maak je schriftelijk bij ons op locatie.

Prijs herexamen

 • Prijs theorie - herexamen is €31,50 incl btw.
 • Herkansen van de beoordelingsdagen bij onvoldoende beoordeling is per dag € 95,- incl btw. Voor het plannen van een herexamen, neem contact op via info@edupet.nl.
  Als je slaagt voor het theorie-examen en de beoordeling dan ontvang je je welverdiende diploma ‘Gedrag-welzijndeskundige’! Met dit diploma op zak kan je eindexamen doen tot Kynologisch gedragstherapeut worden. We adviseren je graag over deze vervolgstappen, stages of het volgen van verdere workshops en opleidingen.

Kosten

Wat betaal je?

De specialisatie Gedragstherapie Instructeur kost €2.899,- incl. btw.

Waar is de prijs op gebaseerd?

De prijs voor ons lesaanbod is gebaseerd op:

 • Actualiteit - De maatschappij verandert continu en door onderzoek krijgen we meer kennis. De wereld is dus voortdurend in beweging. Edupet baseert het lesaanbod op de laatste ontwikkelingen in de dierenbranche en op het gebied van dierenwelzijn.
 • Hybride studeren - De leertrajecten worden aangeboden in de vorm van online en offline materiaal dat continu wordt bijgewerkt naar de laatste inzichten.
 • Vakkundigheid docenten - Alle e-learnings en praktijkdagen worden gegeven door deskundige en ervaren docenten die voortdurend hun kennis op peil houden.
 • Praktijklocaties - Voor praktijklessen zijn de eigen Edupet locaties in Veenendaal en Lelystad beschikbaar. Verder zijn er bij de les passende locaties bij relaties in ons netwerk.
 • Persoonlijke begeleiding - Gedurende je hele leertraject krijg je persoonlijke begeleiding.
 • Netwerk - Tijdens je studie en daarna kun je gebruikmaken van het netwerk aan dierenprofessionals van Edupet.

Mede door deze punten is de kwaliteit van het lesaanbod gegarandeerd en ben je voorbereid om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen en kansen.

Betaalmogelijkheden

Betaling kan via iDeal en Bankcontant. Ook is het mogelijk om op factuur of in termijnen te betalen. Lees alle informatie hier.

Praktische informatie

Locatie(s)

Edupet beschikt over twee eigen leslocaties:

Edupet Veenendaal
Accustraat 1
3903 LX Veenendaal

Edupet (/Martin Gaus Academie) Lelystad
Bronsweg 9
8211 AL Lelystad

Verder zijn er bij de les passende locaties bij relaties in ons netwerk.

Goed om te weten

 • Niveau: HBO
 • Duur: circa 9 maanden
 • Studiebelasting: circa 5 uur per week

Hoe meld ik me aan

Aanmeldproces:

 • Maak een account aan (als je deze nog niet hebt)
 • Kies onderaan de pagina een startdatum klik op 'direct inschrijven'
 • Na boeken en betalen ontvang je direct een bestelbevestiging met informatie over jouw bestelling
 • Na inschrijving voor de module sturen wij je ook een mail met daarin een link naar een planningstool. Hiermee kun je zelf de gewenste data van de praktijkdagen doorgeven. Wij verwerken jouw aanmelding daarna zo snel mogelijk, hiervan ontvang je een bevestiging.

Informatiesessie

Na inschrijving ontvang je van ons een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhanelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 2.899,00
€ 2.395,87 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.