Tweedaagse cursus bacteriologie voor paraveterinairen. Helaas volgeboekt! (19 september 2017 15:00 - 20 september 2017 17:00)

Deze cursus georganiseerd door EduPet en de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en vindt plaats op 19 en 20 september 2017.
475.00

Wilt u uw kennis over bacteriologie bijspijkeren en klaar zijn voor de komst van het nieuwe antibioticumbeleid? In samenwerking met de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) organiseren wij deze in-house cursus bacteriologie voor de gezelschapsdierenpraktijk.

Met de komst van het nieuwe antibioticumbeleid zal veel vaker de keuze voor een antibioticum plaats moeten vinden op basis van een (goed uitgevoerd) bacteriologisch onderzoek en een antibiogram. Tijdens deze tweedaagse cursus leert Dr. ir. Erik van Engelen, specialist Veterinaire Microbiologie bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) in Deventer, u hoe u dit onderzoek kunt uitvoeren. Naar aanleiding van deze cursus bent u in staat om eenvoudig bacteriologisch onderzoek uit te voeren in de praktijk en een antibiogram af te lezen. 

Inhoud van de cursus 
De cursus bestaat uit e-learning waarin de thema's microbiologisch werken, inrichting van een laboratorium en een film met leertekst over de klassieke bacteriologie aan bod komen. Deze e-learning wordt afgesloten met een multiple choice kennis toets. De workshop dagen (practicum) vinden plaats op 19 en 20 september 2017 in Deventer. Uiterlijk een week van tevoren ontvangt u van ons de workshopindeling. Na afloop van de tweede workshopdag volgt een schriftelijke toets. 

Cursusinformatie
Hieronder alle praktische informatie over de cursus. 

Doelgroep: paraveterinairen en dierenartsen (in opleiding) 
Onderwerp: bacteriologie 
DocentDr. ir. Erik van Engelen - GD Deventer
Datum: 19 en 20 september 2017
Tijden: 19 september van 15.00 - 20.30 uur ; 20 september van 17.00 - 20:30 uur (tijden onder voorbehoud)
Cursusplaats: Bacteriologisch laboratorium van de GD, Arnsbergstraat 7, 7418 EZ Deventer
Kosten cursus: € 475,- (€ 392,- excl. 21% BTW)
- Inclusief? Hand-out, e-learning,  koffie, thee, lunch en borrel
- Accreditatie: 9.6 CDP credits CPD (Collectief Praktiserende Dierenartsen)
Klik hier voor de onderwerpen die aan bod zullen komen
klik hier voor het programma voor 19 en 20 september 2017

 

Voor de cursus voor Landbouwhuisdieren is steeds puur gefocust op melkmonsters. Bij deze cursus voor gezelschapsdieren is de scoop veel breder. Hier worden een scala aan monstermaterialen besproken. De theorie en praktijk zijn dan ook niet specifiek toegesneden op specifieke kiemen van een bepaald orgaansysteem. De basiskennis en vaardigheden voor de bacteriologie zijn dezelfde en een groot aantal pathogene bacteriën komt bij zowel landbouwhuisdieren als gezelschapsdieren voor en bij verschillende orgaansystemen inclusief het uier. 


Nog meer rendement? 
Om nog meer rendement uit deze cursus te halen kunt u zich als deelnemer inschrijven voor de Proficiency testing schemes (PTS) van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Met deze zogenoemde rondzendoefeningen ijkt u regelmatig uw onderzoeksmethoden. Hiermee kunt u de kwaliteit waarborgen en weet u zeker dat u betrouwbare uitslagen heeft. Lees meer...

 

Products specifications
Doelgroep Paraveterinairen
Diersoort Kat, Hond
Onderwerp Laboratorium