Signaleren en adviseren over huid- en vachtproblemen (online)

Veel vragen die je als dierprofessional krijgt gaan over huid- en vachtproblemen. In de workshop ‘Signaleren en adviseren over huid- en vachtproblemen’ krijg je inzicht welke lichamelijke en geestelijke problemen er met huid en vacht kunnen zijn. Hiermee kun je de eigenaar van goed advies voorzien.

€ 120,00
€ 99,17 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Gevorderd

responsive

Workshop

responsive

Hond

Huid- en/of vachtproblemen komen bij honden veel voor. Sterker nog: het is de meest voorkomende reden voor hondeneigenaren om met hun hond naar een dierenarts te gaan. Ook in dierenspeciaalzaken gaan veel vragen over de vacht en de huid. Hoe herken je problemen en hoe leg je dat je klant uit? De workshop ‘Signaleren en adviseren huid en vacht’ gaat hierop in. 

Dierenarts Lenny Jelsma geeft je inzicht in hoe jij als dierenspeciaalzaakmedewerker het effect van vacht- en/of huidproblemen op het gedrag van de hond kunt herkennen. En hoe je dat verwerkt in een advies aan je klant.

Wat levert deze workshop je op?

  • je krijgt inzicht in het signaleren van huid- en vachtproblemen bij de hond
  • je krijgt kennis over hoe de huid- en vachtproblemen het gedrag van de hond beïnvloeden
  • je kunt de eigenaar/jouw klant advies geven
  • je weet wanneer je moet doorverwijzen naar de dierenarts 

Voor wie is de workshop?

Medewerkers en eigenaren van de dierenspeciaalzaak. 

Online deelname

Deze workshop is de online variant van de fysieke workshop. Je kunt je de theorie volgen, de discussies aanhoren en meekijken met de oefeningen. Je kunt niet actief deelnemen aan de discussies, maar je kunt wel vragen stellen. Deze worden verzameld en op een aantal speciaal daarvoor geplande momenten beantwoord.

Liever op locatie meedoen? Bekijk hier de fysieke workshop. 

Wat kun je verwachten?

Als dierenspeciaalzaakmedewerker krijg je regelmatig met huid- en vachtproblemen te maken. Welke huid- en vachtproblemen komen voor bij honden en hoe herken je ze? Wat is precies het verschil tussen pijn en jeuk? Hoe ontstaat jeuk? Welke klachten komen het meest voor en welk effect kunnen ze hebben op het gedrag van een hond? Welke adviezen kun je geven, wanneer moet een dierenarts worden geconsulteerd en wat is de invloed van voeding? Dit komt tijdens de workshop allemaal aan bod. 

Programma

09:30 uur

Inloop

10:00 uur

Anatomie van de huid en vacht

10:30 uur

Hoe ontstaan huidproblemen?

11:00 uur

Koffie- en theepauze

11:15 uur

Welke huid en vachtproblemen zijn er?

12.30 uur

Lunchpauze

13:00 uur

Jeuk en pijn: hoe werkt het, en wat is het effect op gedrag?

14:30 uur

Koffie- en theepauze

14:45 uur

Effect van voeding

15:15 uur

Adviezen

15:40 uur

Evaluatie en afsluiting

Accreditatie

  • SPPD: 5 punten
  • NVGH: 3 punten
  • CKI: 30 punten in de categorie A

Jouw docent: Lenny Jelsma

Dierenarts Lenny Jelsma heeft veel kennis over en ervaring met het behandelen van honden met gedragsproblemen. Vooral als het gaat om gedragsproblemen met een medische oorzaak en de medicamenteuze ondersteuning van honden met gedragsproblemen. Ze geeft al jaren trainingen/opleidingen over gedragsproblemen bij honden aan dierenartsen en paraveterinairen, is docent aan het Huisdier Kennis Instituut en in te roepen als praktiserend dierenarts, docent en veterinair consultant. Ze werkt veel op doorverwijzing van andere dierenartsen of gedragstherapeuten en is samen met een ervaren trainer en gedragsbioloog actief binnen het Dog behaviour Intervention Team, een samenwerkingsverband dat eigenaren van hoog risico honden helpt. Lenny heeft zelf Border Collies en cavia’s en is regelmatig tussen de paarden te vinden. 

Bekijk ook eens

Momenteel niet beschikbaar

€ 120,00
€ 99,17 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.