Hoe kan de plant Grote Wolfsklauw een luie kater met blaasproblemen helpen? Welk effect heeft het mineraal witte arseen op een Pietje Precies met een maagdarmprobleem? Hoeveel baat heeft een gevoelig type met huidproblemen bij keukenzout? Lees over Tibbe, Teeuw, Puk en nog 20 andere katten in ‘Katten & homeopathie - 14 geneesmiddeltypen bij de kat’.

Homeopathie voor katten, kan dat? Jazeker! De eeuwenoude complementaire geneeswijze is niet alleen aan mensen voorbehouden. Ook bij dieren kan homeopathie zinvol worden ingezet, mits er rekening wordt gehouden met het soort dier, zijn omgeving, aard, lichamelijke en geestelijke gezondheid en ziektegeschiedenis. Onmisbaar hierbij is een gelijkwaardige samenwerking met reguliere dierenartsen, veterinair specialisten, andere behandelaars van complementaire diergeneeskunde en dierengedragstherapeuten. Daarnaast is een realistische visie op homeopathie als geneeswijze essentieel. Het is immers geen wondertherapie, maar kan wel extra behandelingsmogelijkheden bieden als de reguliere diergeneeskunde de zorgvraag niet voldoende kan invullen.

Dierenarts Evelien van der Waa maakte begin 2000 de bewuste keuze zich geheel te richten op de homeopathie als aanvullende geneeswijze. Meer door toeval dan door opzet behandelt ze voornamelijk katten. Ze combineert daarbij deskundigheid met een gezonde dosis nuchterheid en doortastendheid. Daarmee is niet alleen de kat geholpen, maar ook de bezorgde eigenaar. Die kan erop vertrouwen dat Evelien altijd de fysieke en mentale gesteldheid van de kat vooropzet. Zoals zij zelf zegt: ‘Het welzijn van het dier mag nooit in het gedrang komen.’

In ‘Katten & homeopathie - 14 geneesmiddeltypen bij de kat’ deelt homeopathisch werkende dierenarts Evelien van der Waa haar kennis over katten en het gebruik van homeopathie bij katten met een groter publiek. Dit informatieve en zeer leesbare boek voor katteneigenaren en dierprofessionals draagt bij aan meer begrip voor en kennis van homeopathische geneeskunde.

Kom naar de boekpresentatie

Graag nodigen we je uit voor de feestelijke boekpresentatie op 9 december aanstaande. Tijdens deze middag zullen Evelien van der Waa en Renée Jansen (hoofdredacteur Edupet Uitgeverij) terugblikken op het ontstaan van het boek en zal het eerste exemplaar uitgereikt worden. We sluiten de middag af met een borrel en natuurlijk is er de mogelijkheid om het boek gelijk aan te schaffen!

Ja, ik wil erbij zijn

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 9 december 2022
  • Tijd: 15:00 tot 17:30 uur
  • Locatie: Edupet, Accustraat 1 in Veenendaal
Direct contact
Edupet
Edupet Uitgeverij

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact