Kynologisch Gedragstherapeut

Wil jij gedrag van honden leren begrijpen en hier je werk van maken? Dan is de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut wat voor jou! Als kynologisch gedragstherapeut help je hondeneigenaren bij het verkrijgen van inzicht in het gedrag van hun hond(en).

€ 11.150,00
€ 9.214,88 excl. btw
altImage
responsive

Meer dan 12 maanden

responsive

Beginner

responsive

Opleiding

responsive

Gedragstherapeut

responsive

Hond

Wil jij gedrag van honden leren begrijpen en hier je werk van maken? Dan is de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut wat voor jou! Als kynologisch gedragstherapeut help je hondeneigenaren bij het verkrijgen van inzicht in het gedrag van hun hond(en). Op een professionele en deskundige manier ondersteun je de eigenaar bij het ombuigen van probleemgevend gedrag van de hond.

Daarnaast leer je eigenaren omgaan met hun (probleemgevende) hond, laat je hen begrijpen wat er aan de hand is en wat zij zelf kunnen doen om het gedrag van hun hond in betere banen te leiden. Daardoor valt er voor zo’n eigenaar vaak een stuk beter te leven met zijn viervoeter en daardoor wordt ook het leven van de hond in de regel een stuk aangenamer. Na het behalen van je diploma ben jij dé deskundige op het gebied van hondengedrag en heb je daarnaast gedegen kennis van mensengedrag. 

Opbouw van de opleiding

De opleiding is opgebouwd uit 3 modules en 1 specialisatie. Je start met de basiskennis en volgt vervolgens een traject dat leidt tot het diploma kynologisch gedragstherapeut. Een deel van je opleiding is digitaal en kun je vanuit huis volgen via ons online leersysteem. Daarnaast zijn er praktijkdagen bij onze leslocatie in Lelystad. Tot slot breng je kennis en kunde in de praktijk bij een leerbedrijf om je kennis te bevestigen in de praktijk.

  1. Basiskennis
  2. Leren & gedrag
  3. Mensbegeleiding
  4. Specialisatie kynologisch gedragstherapeut

Elk van deze modules is gericht op een specialisme dat nodig is voor het in praktijk brengen van gedragstherapie bij honden of voor het opzetten van je eigen bedrijf.

Duur van de opleiding & studiebelasting

De volledige opleiding tot kynologisch gedragstherapeut is een deeltijdopleiding. Je kunt de meeste theoretische kennis thuis opdoen op je eigen tempo opdoen via onze e-learning. De opleiding duurt minimaal 3 jaar en bestaat ten minste uit 45 praktijkdagen en theoretische onderdelen. Voor de modules 2, 3 en specialisatie 3.2 geldt een verplichte stage van 4 tot 8 uur per week.

Module 1. Basiskennis, 2. Leren & gedrag en 3. Mensbegeleiding hebben een minimale duur van 3 maanden. Wanneer je aankomt bij de specialisatie 3.1., volg je de 3 modules; KG 1, KG 2 en KG 3. Deze modules hebben een minimale duur van 9 maanden.

Mentor

Vanaf de start van jouw persoonlijke reis naar jouw doel krijg je een mentor toegewezen. Deze helpt je als je vragen hebt en biedt een luisterend oor wanneer jij dat nodig hebt. De mentor is er voor jou en begeleidt je tijdens het hele traject.

Docenten

Onze opleidingen worden door vakexperts ontwikkeld die constant op zoek zijn naar de laatste wetenschappelijke inzichten om te verwerken in de lesstof. 

Praktische informatie

Kosten

Schrijf je nu in en betaal slechts een introductieprijs! De totaalprijs van de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut ter introductie wanneer deze in één keer wordt aangekocht is € 11150,00 (inclusief btw). Deze prijs omvat dus module 1. Basiskennis, 2. Leren & gedrag, 3. Mensbegeleiding en de gehele specialisatie Kynologisch Gedragstherapeut.

Heb je module 1. Basiskennis, 2. Leren & gedrag en 3. Mensbegeleiding al afgerond of al aangekocht? Dan kun je de specialisatie Kynologisch Gedragstherapeut in één keer aanschaffen, namelijk voor € 8750,00 (inclusief btw).

Je hebt te allen tijden de mogelijkheid om je per module in te schrijven en zo de kosten te verdelen. Wil je deze module betalen in termijnen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

Examering

Alle modules worden los van elkaar getoetst. Er zijn meerdere vormen van examineren. Denk hierbij aan praktijktoetsen, theorietoetsen en opdrachten. Alle modules dienen succesvol te worden afgerond voor het diploma Kynologisch Gedragstherapeut. Lees hier meer informatie voer de examenprocedure.

Accreditatie

De opleiding tot kynologisch gedragstherapeut is erkend door de NVGH en de SPPD. 

Hoe meld ik me aan?

Je kunt er voor kiezen om de gehele specialisatie tot kynologisch gedragstherapeut aan te schaffen door onderaan de pagina een startdatum te kiezen en op 'direct inschrijven' te klikken. Om het proces te voltooien dien je eerst een account aan te maken. Na boeken ontvang je direct een bestelbevestiging met informatie over jouw bestelling. Daarna ontvang je per onderdeel een e-mail waarin je je kunt inschrijven voor de praktijkdagen.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je in te schrijven per module. Doe dit op de pagina van de module zoals te vinden via het kopje 'Opbouw'.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 11.150,00
€ 9.214,88 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.