Kynologisch Instructeur

Wil jij de instructeur zijn die kennis heeft over de lichaamstaal en leerprocessen van honden, die elke baas-hond combinatie de begeleiding geeft die nodig is en anderen kan motiveren voor het optimale resultaat: een blije baas en hond? Dan is dit jouw opleiding!

€ 3.350,01
€ 2.768,60 excl. btw
altImage
responsive

12 maanden

responsive

Beginner

responsive

Opleiding

responsive

Instructeur

responsive

Hond

Een kynologisch instructeur is in staat om hondeneigenaren op een positieve manier te begeleiden in het leerproces. Natuurlijk heeft hijveel (praktijk)kennis van hondengedrag en de leerprincipes. Daarnaast kan hij mensen betrekken, verbinden en inspireren. Wil jij de instructeur zijn die kennis heeft over de lichaamstaal en leerprocessen van honden, die elke baas-hond combinatie de begeleiding geeft die nodig is en anderen kan motiveren voor het optimale resultaat: een blije baas en hond? Dan is dit jouw opleiding!

Duur van de opleiding & studiebelasting

De volledige opleiding tot kynologisch instructeur is een deeltijdopleiding op mbo-niveau. Hoe lang je over de hele opleiding doet is uiteraard afhankelijk van hoe snel je leert en examens met goed gevolg afrondt. Dit is mede afhankelijk van wanneer je start, hoeveel tijd je hebt en wat jouw persoonlijke leertempo is. Het is mogelijk de opleiding binnen een periode van een jaar af te ronden. Maximaal mag je twee jaar over deze opleiding doen.

Opbouw opleiding kynologisch instructeur

De opleiding is opgebouwd uit 4 hoofdvakken die in deze volgorde dienen te worden gevolgd:

Binnen deze hoofdvakken zijn er te volgen modules, zie hiervoor de metrolijn. Elk van deze modules is gericht op een specialisme dat nodig is voor het in praktijk brengen van het vak als kynologisch instructeur.

Je start met de basiskennis en volgt vervolgens een traject dat leidt tot het diploma Kynologisch Instructeur. Een deel van je opleiding is digitaal en kun je vanuit huis volgen via een state of the art systeem dat we speciaal voor het online leren hebben ingericht. Daarnaast volg je praktijkdagen bij onze leslocatie in Lelystad. Last but not least breng je kennis en kunde in de praktijk bij een leerbedrijf dat door ons is goedgekeurd.

Persoonlijke mentor

Vanaf de start van jouw persoonlijke reis naar jouw doel krijg je een mentor toegewezen. Deze helpt je als je vragen hebt en biedt een luisterend oor wanneer jij dat nodig hebt. De mentor is er voor jou en begeleidt je tijdens het hele traject.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die op een professionele wijze eigenaren van honden wil begeleiden. De opleiding wordt gegevendoorbedreven docenten, die zelf al jaren in het vak zitten. Zij zullen je de kneepjes van het vak leren.

Accreditatie

De opleiding tot Kynologisch Instructeur vanEdupetis erkend door de SPPD en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Extra informatie

Wil je deze opleiding betalen in termijnen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 3.350,01
€ 2.768,60 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.