Feline Gedragstherapeut

Als kattengedragstherapeut help je eigenaren met het gedrag van hun kat(ten). Dit kan probleemgedrag zijn maar ook om het gedrag van de kat gewoon beter te begrijpen. Want wat wij mensen als een probleem zien, is voor de katten soms juist heel natuurlijk gedrag.

€ 1.269,00
€ 1.048,76 excl. btw
altImage
responsive

Opleiding

responsive

Gedragstherapeut

responsive

Kat

Op deze pagina vind je straks alle informatie over de specialisatie 3.2 Feline Gedragstherapeut! Deze module is nog vol op in ontwikkeling maar we wilde alvast laten zien wat het beroep Feline (Katten)gedragstherapeut inhoud, wat de weg naar dit diploma zal zijn en wat je globaal kan verwachten.

Als kattengedragstherapeut help je eigenaren met het gedrag van hun kat(ten). Dit kan probleemgedrag zijn maar ook om het gedrag van de kat gewoon beter te begrijpen. Want wat wij mensen als een probleem zien, is voor de katten soms juist heel natuurlijk gedrag.

Als je op consult gaat, krijg je te maken met ontzettend veel verschillende situaties: problemen die al 5+ jaar spelen, problemen die net ontstaan zijn; eigenaren die ten einde raad zijn, eigenaren die bang zijn het niet goed genoeg te doen voor hun lieveling; sproeien in huis, agressie naar soortgenoten, obsessief compulsief gedrag of extreme angst. Met behulp van een vragenlijst, een consult aan huis en een hoop kennis op zak ga jij als gedragstherapeut de puzzel op proberen te lossen. Waarbij je antwoord wil vinden op de vragen: “waarom doet de kat dit?” en “hoe kunnen we het gedrag ombuigen naar iets wat voor de eigenaar én de kat het prettigst is?”
Soms heb je het in no-time opgelost en andere keren duurt het wat langer voor er een lichtje gaat branden, daarom is het fijn om contact te hebben met collega’s om zo te kunnen sparren over casussen.

De kennis die je als kattengedragstherapeut in huis haalt, is op verschillende manieren in te zetten. Zo kun je je eigen praktijk starten en consulten doen; samenwerken met een dierenkliniek om advies te geven aan zowel het personeel als de eigenaren die langs komen; het lokale asiel ondersteunen met advies bij plaatsingen; een korte lezing geven in een buurthuis; blogs schrijven et cetera. Er zijn zo veel manieren om jouw kennis te delen! Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend belangrijk. Ideeën van vroeger zijn nog vrij normaal in de samenleving, terwijl wij ondertussen weten dat het anders zit. Bijvoorbeeld dat katten een rangorde hebben en dominant kunnen zijn of dat ze in het nekvel pakken oké is. Als kattengedragstherapeut kun je dus niet alleen het kattenwelzijn verbeteren door het probleemgedrag binnen een huishouden op te lossen, maar je kan ook bijdragen aan het voorkomen van probleemgedrag en het verbeteren van het welzijn van alle katten in Nederland (of wereldwijd, wie weet!) door het delen van jouw kennis en ervaring.

Modules die succesvol afgerond moeten zijn vóór start van deze module:

  1. Basiskennis kat
  2. Leren & gedrag
  3. Mensbegeleiding
  4. 3.1 Feline Welzijnscoach

Ook deze module zal opgebouwd zijn uit e-learning (theorie) en praktijkdagen. In totaal zitten er 9 onderdelen e-learning in die je vanuit huis kan volgen en 11 praktijkdagen die op locatie zijn. Natuurlijk komen ook de praktijkopdrachten weer terug om de lesstof beter onder de knie te krijgen en zal je weer een stagetraject doorlopen.

Voordat je het diploma Feline Gedragstherapeut in ontvangst kan nemen, laat je eerst door middel van een praktijk- en theorie examen zien dat je alle kennis beheerst, ervaring hebt opgedaan en zelfstandig aan de slag kan.

Ben je enthousiast geworden en wil je een berichtje ontvangen wanneer we de informatie over deze specialisatie compleet hebben? Stuur dan een mailtje naar info@edupet.nl en dan zetten we je op een interesselijst.

Informatiesessie

Na inschrijving ontvang je van onze mentor een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhanelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.

Inschrijven voor praktijkdagen

Na inschrijving voor de module sturen wij je ook een mail met daarin een link naar een planningstool. Hiermee kun je zelf de gewenste data van de praktijkdagen doorgeven. Wij verwerken jouw aanmelding daarna zo snel mogelijk, hiervan ontvang je een bevestiging.

Goed om te weten

  • Niveau: HBO
  • Duur: circa 9 maanden
  • Studiebelasting: circa 6 uur per week

Duur en studiebelasting zijn van meerdere factoren afhankelijk en zijn daarmee een inschatting ter informatie.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 1.269,00
€ 1.048,76 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.