Konijnendeskundige

Wil je je omscholen? Of ben je reeds professioneel aan het werk en wil je je bestaande kennis over deze dieren uitbreiden? Dan is deze opleiding tot konijnendeskundige absoluut een aanrader!

€ 1.264,99
€ 1.045,45 excl. btw
altImage
responsive

4 maanden

responsive

Beginner

responsive

Opleiding

responsive

Konijn

Wat zou jij adviseren over zindelijkheid bij konijnen? Of over E. Cuniculi? Misschien weet je even niet zo snel wat dat ook alweer is, maar het is wél iets waarover konijneneigenaren heel veel vragen hebben. Wil jij graag actuele en gedegen konijnenkennis opdoen, zodat je zeker weet dat je anderen de juiste adviezen kunt geven? Volg dan onze opleiding tot konijnendeskundige.

Deze opleiding, verzorgd door experts, is makkelijk te volgen en heel compleet. Daardoor kun je jezelf echt onderscheiden en bijdragen aan konijnenwelzijn. Deze opleiding zal via verschillende media plaatsvinden, zoals: e-learning, Zoomsessies, een lesmap en praktijklessen.

Na de opleiding Konijnendeskundige...

 • Heb je alle kennis en kunde in huis om het welzijn van konijnen te verbeteren
 • Weet je precies wat konijnen nodig hebben
 • Diverse methoden om konijnen te kunnen optillen
 • Temperaturen, buik en kaak voelen, geslacht herkennen
 • Kun je mensen adviseren over verzorging, voeding en het houden van konijnen
 • Kun je konijnenziektes herkennen en EHB(K)O toepassen
 • Begrijp je het gedrag en de communicatie van konijnen

Inhoud van de opleiding

 • Leefwijze wilde konijn
 • Levensfases
 • Huisvesting
 • Verzorging
 • Gedrag en communicatie
 • Denkwerk en verrijking
 • Konijnen introduceren of koppelen
 • Gezondheid
 • EHBO
 • Voeding
 • Konijnen en andere huisdieren
 • Stress, angst en agressie
 • Castratie, sterilisatie

E-learning en theorieles

Je begint de opleiding met e-learning: de algemene basiskennis over konijnen. Over de aanschaf, leeftijdsfasen en huisvesting. Over zindelijkheid, hoe je een band op kan bouwen tot hanteren en verzorgen. Dan konijnen los in huis en hoe om te gaan met slopende dieren. Het opvoeden van konijnen, waarom castratie en sterilisatie zo belangrijk is en hoe belangrijk een goede nazorg is. We sluiten de basis af met vooral veel video's over denkspellen en verrijking.

Vervolgens gaan we meer de diepte in met rassenkennis, leefwijze wilde konijnen, welzijnsbehoeftes. Je leert over het koppelen van konijnen en EHBO. Met als laatste onderdeel wet en recht. Deze modules zijn diepgaander en langer van duur dan de eerste reeks.

Naast de e-learning gaan we meer de verdieping in over onderwerpen zoals konijnen & kinderen, communicatie en gedragsproblemen. Dit doen we door middel van de zes halve lesdagen (3 uur) theorie die live (digitaal, via Zoom) gegeven worden. Buiten de verdieping, leer je ook over andere onderwerpen, zoals stress, angst en agressie.

Waar en wanneer je die doorloopt, bepaal je (grotendeels) zelf! Je krijgt een persoonlijk account op www.edupetacademy.nl op de startdatum en krijgt dan toegang tot alle onderdelen. We geven je een aantal richtlijnen mee, bijvoorbeeld welke onderdelen je voor de eerste theorieles bekeken zou moeten hebben.

Waarom digitaal?

Omdat iedereen zo enthousiast is over onze digitale lessen, bieden we een groot deel van deze opleiding digitaal aan. Je kunt dus vanuit je eigen comfortabele stoel thuis of via je smartphone met oortjes en microfoon waar je ook bent de lessen volgen.

Praktijk

Het praktijkgedeelte bestaat onder andere uit oefeningen als optillen, de diverse methoden, borstelen, hoe en welke producten kun je het beste gebruiken, de nagels knippen, algemene gezondheidscheck, geslachtbepaling, kaak bevoelen, tanden kijken, het temperaturen van konijnen, trainen, observeren, denkspellen en verrijking en EHBO in de praktijk.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn inclusief lesmateriaal.

Startmomenten & data

Het eerstvolgende startmoment voor de opleiding tot konijnendeskundige is 25 september 2023. Dit zijn de daarbijhorende (praktijk)dagen:

Datum Tijd Locatie Wat
9 oktober 2023 Vanaf 10:00 uur Online Start thuisstudie
26 oktober 2023 09:30 - 12:30 uur Online Theorieles
2 november 2023 09:30 - 12:30 uur Online Theorieles
9 november 2023 09:30 - 12:30 uur Online Theorieles
16 november 2023 09:30 - 12:30 uur Online Theorieles
30 november 2023 09:30 - 12:30 uur Online Theorieles
14 december 2023 09:30 - 12:30 uur Online Theorieles
11 januari 2024 10:00 - 16:00 uur Dierenbeschermingscentrum Amersfoort Praktijkdag 1
18 januari 2024 Vanaf 10:00 uur Online Theorie-examen
25 januari 2024 10:00 - 16:00 uur Dierenbeschermingscentrum Amersfoort Praktijkdag 2

Examen en diploma

Deze opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen en praktijkassassment. Het theorie-examen bestaat uit zowel meerkeuze en open vragen en dien je met een minimale score van 5,5 af te ronden. Als je tijdens praktijkdag 2 ook hebt laten zien dat je met voldoende vaardigheid een konijn kan hanteren, ontvang je het diploma voor Konijnendeskundige.

Voor wie?

Paraveterinairen, medewerkers van opvangen en pensions voor konijnen en knaagdieren, dierenspeciaalzaakmedewerkers, webshophouders en voor docenten die lesgeven over konijnen op bijvoorbeeld groenscholen. Maar ook voor de liefhebbers die konijnen echt willen leren kennen. De opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen die adviezen geven aan klanten.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging. Wanneer wij je inschrijving en betaling verwerkt hebben, ontvang je ook nog een mail met informatie over de opleiding.

Recensies

‘Met een brede glimlach denk ik terug aan deze opleiding; goede combinatie tussen praktijk en theorie, kleine groepen, fijne sfeer en goede docenten. Kortom veel geleerd. En binnenkort start ik mijn eigen bedrijf.’
- Kirsten –

Deze cursus heeft mij enorm geholpen om konijnvriendelijker te worden/werken en eigenaren met konijnen beter te begeleiden. Het samenvoegen van konijnen, het voorkomen van gedragsproblemen en de afwisseling van (wetenschappelijke) theorie en praktijkmomenten maken dit een interessante cursus.’
- Dierenarts W.J. Buurman-Kapteijn -

Beschikbare dagen

€ 1.264,99
€ 1.045,45 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.