Zware jongens en pittige meiden

De lesdag 'zware jongens en pittige meiden' is een onderdeel van de opleiding tot kynologisch instructeur VIP (veiligheid, interventie & preventie). Je bent dan gespecialiseerd in het begeleiden van eigenaren met honden met een verhoogd risico op bijtincidenten.

€ 509,00
€ 420,66 excl. btw
altImage
responsive

2 dagen

responsive

Gevorderd

responsive

Opleiding

responsive

Instructeur

responsive

Hond

Het belang ‘Bijtincidenten door honden’ komt regelmatig in het nieuws. Jaarlijks behandelen eerste hulp en huisartsen mensen die gebeten zijn. Ook honden worden veelvuldig bij de dierenarts behandeld na een bijtincident. Honden overlijden zelfs regelmatig als gevolg van een aanval. De politiek en maatschappij roepen al jaren op tot gerichte actie. Het voorkomen van bijtincidenten is van groot belang voor mensen, honden én de openbare veiligheid. Om deze reden hebben de door de Raad van Beheer erkende opleiders voor kynologisch instructeurs de handen ineen geslagen.

De opleiding

De volledige opleiding tot kynologisch instructeur VIP (veiligheid, interventie & preventie) bestaat uit 11 lesdagen. Deze lesdagen zijn los te volgen als nascholing en worden verspreid aangeboden door de erkende opleidingsinstituten. De reeds gediplomeerde kynologisch instructeur die deze opleiding voltooit, is gespecialiseerd in preventie en begeleiding van honden met een verhoogd risico op bijtincidenten. Kynologisch instructeurs VIP kunnen na deze opleiding eigenaren leren om hun hond op een veilige en verantwoorde manier te houden. Bovendien kunnen zij vraagbaak zijn voor gemeentes en andere overheidsinstellingen over gedrag, training en risico’s van honden. Zij kunnen verantwoord ondersteuning bieden aan gedragstherapeuten, bijvoorbeeld in geval van bijtincidenten.

De lesdag 'zware jongens en pittige meiden' is een onderdeel van de opleiding en bestaat uit:

  • 1-daagse theorie met o.a. onderwerpen:
    • Geschiedenis van Hoog-Risico honden;
    • Verantwoord houderschap, geschikte en ongeschikte sporten.
  • 1 praktijkdag verzorgd bij Dierenopvang Amsterdam

Vrijstellingen

De 2-daagse lesdag ‘Zware jongens en pittige meiden’, die wordt aangeboden door Martin Gaus Academie, kan vervangen worden door een eerder gevolgde cursusdag met dezelfde titel bij O&O (maar niet door een gevolgde lezing van 2 uur). Een aantal van bovenstaande nascholingen is al eerder aangeboden. Een aantal nascholingen is speciaal ontwikkeld voor deze Kynologisch Instructeur VIP opleiding en hier zijn geen vrijstellingen mogelijk.

Deze nascholing is onderdeel van de opleiding tot Kynologisch Instructeur VIP (veiligheid, interventie& preventie). Sinds 2021 leidt een combinatie van nascholingen door erkende opleidingsinstituten tot de aanvullende titel voor Kynologisch Instructeur VIP. De kynologisch instructeur die deze opleiding met succes heeft afgerond, is gespecialiseerd in preventie en begeleiding van honden met een verhoogd risico op bijtincidenten. Kynologisch instructeurs, benoemd door de Raad van Beheer zullen vermeld worden met deze aanvullende kwalificatie na voltooien van alle nascholingen binnen deze opleiding.

Deze nascholing bestaat uit 1 dag theorie en 1 praktijkdag. De theoriedag vindt plaats in Lelystad bij de Martin Gaus Academie en de praktijkdag vindt plaats bij Dierenasiel Amsterdam (DOA).

Beschikbare dagen

€ 509,00
€ 420,66 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.