Voordeelpakket 5

Onze e-learnings over konijnen zijn verkrijgbaar in speciale voordeelpakketten. Bij aanschaf van dit voordeelpakket ontvang je de e-learnings: voeding, zindelijkheid en opvoeding.

€ 63,95
€ 52,85 excl. btw
altImage
responsive

Beginner

responsive

E-learning

responsive

Konijn

Let op: deze e-learnings zijn onderdeel van het nieuwe leren module 1: basiskennis konijn. Heb je die al gevolgd? Dan heb je deze e-learnings al in jouw lespakket. Heb je dat niet, maar wel interesse om meer e-learnings over konijnen te volgen? Start dan met de basiskennis en vergroot jouw kennis over konijnen! Lees meer en meld je aan via deze pagina.

Inhoud

 • Voeding
 • Zindelijkheid
 • Opvoeding

E-learning: voeding

Konijnen maken het ons met hun kwetsbare darmstelsel en hun goed ontwikkelde neus voor lekker eten niet altijd makkelijk. Wat voor soorten hooi zijn er? Welke groenten kun je wel of beter niet geven? Hoe zit dat met kruiden? En hoe en waarom bied je konijnen eten aan op een manier die eten, spelen en werken tegelijk is?

Na het volgen van deze e-learning:

 • Ben je op de hoogte van de voeding en het eetgedrag van het wilde konijn en kun je die natuurlijke behoeften vertalen naar de voeding van een huiskonijn.
 • Heb je kennis over de ontwikkeling van droogvoer voor huiskonijnen en weet je wat en in welke verhouding er in een goede konijnenvoeding moet zitten.
 • Weet je welke (basis)groenten en kruiden geschikt zijn voor een konijn en hoe je voeding het beste kunt aanbieden.

E-learning: zindelijkheid

Door een paar basisregels in acht te nemen worden de meeste konijnen zindelijk. Een zindelijk konijn zorgt dat je minder schoonmaakwerk hebt en maakt het leven voor zowel het konijn als voor jou veel hygiënischer en prettiger.

Na het volgen van deze e-learning:

 • Weet je hoe je zindelijkheid bij konijnen kunt trainen en bevorderen.
 • Kun je territoriaal gedrag herkennen en weet je wat je moet doen als je konijn op meerdere plekken plast.
 • Weet je wat je moet doen als het niet lukt om een konijn zindelijk te krijgen.

E-learning: opvoeding

Het is fijn om konijnen op te voeden en vaardigheden aan te leren die hun welzijn vergroten. Denk bijvoorbeeld aan oefeningen als in een transportverblijf lopen, zelf op de weegschaal springen of komen als je ze roept. Zo bouw je samen ook nog eens een betere band op. Hoe fijn is dat?

Na het volgen van deze e-learning:

 • Weet je wat de voordelen zijn van het opvoeden van konijnen en kun je de methodes om dit goed aan te pakken van elkaar onderscheiden.
 • Weet je dat bij alles wat je traint of opvoedt geldt: kijk of het gedrag van je konijn verbetert of juist niet.
 • Krijg je het principe van ‘lokken en sturen’ onder de knie.

Voor wie

Dit onderdeel is niet alleen geschikt voor konijnenliefhebbers, maar ook voor mensen die zich beroepsmatig met konijnen bezighouden of dat graag willen gaan doen. Bijvoorbeeld medewerkers van een asiel of opvang, dierenartsassistenten of medewerkers van een kinderboerderij of dierenspeciaalzaak die graag een goed advies willen geven.Maar ook voor docenten die lesgeven over konijnen.

Hoe werkt het

Een e-learning volgen via Edupet is snel en gemakkelijk. Je schrijft je in via de cursuspagina van de e-learning naar keuze. Binnen 5 werkdagen ontvang je inloggegevens voor ons e-learningssysteem.Extra handig: alle e-learnings die je bij ons aanschaft zijn allemaal te vinden via jouw persoonlijke account.

Meer leren over konijnen

Deze e-learning is onderdeel van de basiskennis konijn. Wil je meer leren over konijnen of heb je de ambitie om aan de slag te gaan als konijnentrimmer of -deskundige? Tijdens de module basiskennis konijn leer je over huisvesting, rassenkennis, leeftijdsfasen en nog veel meer! Lees meer en meld je aan via deze pagina.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 63,95
€ 52,85 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.