Examen basiskennis kat

Ben je geïnspireerd en gemotiveerd geraakt om verder te leren? Wil je door met het Nieuwe Leren? Sluit dan module 1 af op een moment dat het jou uitkomt en start met module 2. Leren en Gedrag of een specialisatie!

€ 31,50
€ 26,03 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Beginner

responsive

Praktijkdag

responsive

Kat

Je kunt je op deze pagina inschrijven voor een theorie-examen van de basiskennis. Ben je aan het einde van de Module 1 beland? Dan kun je examen doen! Het examen kun je gewoon vanuit huis maken, online op je eigen apparaat. We nemen contact met je op om een examenmoment in te plannen.

Hoe werkt een theorie-examen bij module 1. Basiskennis?

Wat heb je nodig?

Het examen voor module 1. Basiskennis maak je digitaal op je eigen laptop of ander mobiel apparaat op een eigen gekozen locatie. Heb je geen eigen laptop of apparaat waar je het examen op kunt maken? Neem dan contact met ons op.

Het examen

Het examen bestaat uit acht meerkeuzevragen per onderdeel. Je hebt 20 minuten de tijd per onderdeel. Hou er rekening mee dat je een onderdeel wel afrond, tussen de onderdelen door zou je een korte pauze kunnen houden. Om een onderdeel te halen heb je minimaal een 5.5 nodig.

In totaal bestaat het examen, net als de basiskennis kat, uit negen onderdelen. Heb je alle onderdelen gemaakt, dan zie je aan het einde dat alle onderdelen 'voltooid' zijn.
Binnen tien werkdagen kun je een telefoontje van je mentor verwachten om de uitslag te bespreken. Ben je voor alle onderdelen geslaagd dan zullen wij een mail sturen met een uitnodiging voor de certificaat uitreiking.

Heb je voordat je met de Basiskennis Kat begon een toelatingsexamen gedaan en deze niet gehaald? Dan kun je dit examen slechts één keer doen. Anders mag je twee keer herexamen doen.

Iedere mogelijkheid om een theoretisch examen te doen kost €31,50 euro.

Digitaal examen: waar moet ik rekening mee houden?

Voor een digitaal examen is het allereerst handig om rekening te houden met de volgende punten:

 • Zorg ervoor dat je jouw eigen wachtwoorden weet waarmee je kunt inloggen in het leersysteem.
 • Van tevoren krijg je alle informatie nog op de mail.
 • Ben je dyslectisch? Met een dyslexieverklaring ontvang je dan op een afgesproken moment extra tijd voor het examen. Geef dit aan in het opmerkingenveld. De mentor neemt zo spoedig mogelijk contact met je op voor een afspraak.

Hoe verloopt de dag?

Een digitaal examen vanuit huis verloopt als volgt:

 1. Je schrijft je in voor een examenmoment op de website.
 2. Op het examenmoment zorg je ervoor dat je achter je device zit. Rond 10:00 uur zal het examen voor je klaarstaan. Maak het examen uiterlijk vóór 12:30 uur. Dan zijn er altijd nog medewerkers bereikbaar die jou eventueel kunnen helpen bij problemen.
 3. Je kiest een plek, opent je eigen device en logt in bij het leersysteem.
 4. Zorg ervoor dat je je mail open hebt staan, je ontvangt namelijk een mail met het wachtwoord. Kopieer het wachtwoord en sluit je mailprogramma af.
 5. Zodra je het examen ziet in je online leersysteem, kan je erop klikken.
 6. Wanneer het systeem het wachtwoord vraagt, voer je deze in.
 7. Bovenaan het examen kun je een klokje zien dat aangeeft hoeveel tijd je nog hebt. Het klokje scrolt niet mee naar beneden, dus je kunt af en toe zelf even bovenaan de pagina kijken hoelang je nog de tijd hebt.
 8. Verstuur je onderdeel binnen 20 minuten. Na het versturen, kun je het onderdeel niet meer openen. Zorg dus dat je alle vragen beantwoord hebt voordat je het onderdeel verstuurt. Daarna ga je door naar het volgende onderdeel. (Heb je de toets niet binnen 15 minuten zelf verstuurd, dan wordt de toets automatisch afgesloten en ingediend met de antwoorden die je tot dan toe hebt gegeven.)
 9. Let op: klik tijdens het examen niet weg naar een ander programma. Het examen sluit dan vanzelf af. Alles wat je niet hebt ingevuld wordt dan als foutief antwoord gezien. (Dit is een beveiliging, die nodig is om vanuit een zelf gekozen locatie examen te kunnen doen)
 10. Alle onderdelen hebben hetzelfde wachtwoord om toegang te krijgen. Bij een volgend onderdeel waarbij je het examen opent, voer je dus opnieuw het wachtwoord in dat op het bord staat.
 11. Wanneer je klaar bent met het examen, controleer dan goed of je examen verstuurd is. Is dit het geval, dan hoor je binnen 10 werkdagen de uitslag.
 12. Is jouw examen niet goed binnengekomen dan neemt de mentor contact met je op en gaan jullie samen bespreken wat eventueel een oplossing kan zijn.
 13. De uitslag ontvang je middels een telefoontje van je mentor binnen 10 werkdagen.

Heb je verder nog vragen over jouw examen of hoe de inschrijving werkt? Neem dan contact met ons op.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 31,50
€ 26,03 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.