Chiptraining (excl. chipreader)

Met een geregistreerde chip is het huisdier altijd naar de eigenaar terug te herleiden. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de eigenaar, maar dierprofessionals spelen hierbij wel een hele belangrijke rol!

€ 229,00
€ 189,26 excl. btw
altImage
responsive

Dagdeel

responsive

Beginner

responsive

Workshop

Vorig jaar raakten er zo’n 40.000 katten, 4.000 honden en 1.000 knaagdieren en konijnen vermist. Om deze dieren weer met hun baasjes te kunnen herenigen is identificatie en registratie erg belangrijk! Met een geregistreerde chip is het huisdier altijd naar de eigenaar terug te herleiden. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de eigenaar, maar dierprofessionals spelen hierbij wel een hele belangrijke rol!

Door het volgen van deze training kun jij ervoor zorgen dat de registratie van huisdieren verbetert. Tijdens deze chiptraining leer je hoe je deskundig een identificatiechip kunt inbrengen bij honden, katten en konijnen. Na de theoretische uitleg over de regels en het in de praktijk leren inbrengen van een chip ga je het onder begeleiding zelf doen. 

Deze training leidt je op tot beroepschipper. Hiervoor moet je worden ingeschreven bij RVO. Daarvoor is een KvK-inschrijving vereist (als je vanuit je werkgever deze training volgt, volstaat de KvK van je werkgever). De inschrijving bij RVO (dit kost wat tijd) en het aanmaken van een account bij de leverancier van chips en registraties wordt door ons begeleid in de periode aansluitend aan de training. De training is bij uitstek geschikt voor niet-veterinaire dierprofessionals.

Klik hier als je bij deze training ook een chipreader wil aanschaffen.

Inhoud

Het chippen van dieren is een eenvoudige handeling, maar je moet wel weten waarmee je bezig bent. Je brengt tenslotte met behulp van een injectienaald onderhuids iets in bij een dier. Je leert de achtergrond kennen over de ontwikkeling en het gebruik van elektronische identificatie van dieren. Daarnaast maak je kennis met de wetten en regels die er gelden bij dieridentificatie en -registratie. Je snapt de samenstelling en de betekenis van de identificatiecodes die gebruikt worden. Je raakt thuis in de verschillende applicatiesystemen.

De training duurt een dagdeel en bestaat uit theorie met alle regels en het in de praktijk leren inbrengen van een chip. Na de theoretische uitleg ga je het zelf toepassen. Onder begeleiding en met instructie leer je hoe je een identificatiechip moet inbrengen en op welke locatie. Daarnaast leer je hoe de registratie en administratie moeten worden afgehandeld.

Let op, na inschrijving ontvang je van ons een handleiding toegestuurd. Hierin staat alle theorie die je nodig hebt om te kunnen chippen, inclusief procedures, registraties, gezondheid en veiligheid. Lees deze zorgvuldig door voorafgaand de training.

Na de chiptraining:

  • Ben je een geregistreerd beroepschipper;
  • Kun je bekwaam honden, katten, konijnen en fretten chippen;
  • Heb je een eigen account bij de leverancier van chipmaterialen en registraties zodat je direct aan de slag kunt.

Programma

  • 09:30 tot 10:00 uur: Uitleg van de theorie
  • 10:00 tot 13:30 uur: Praktisch oefenen met chippen van aanwezige dieren, administratie en registratie

Adres: 
De chiptraining wordt gehouden op een externe locatie: Stichting Dieren Noodhulp Flevoland.
Het adres is Kwikstraat 5 8211 AM Lelystad.

Les van een expert

Je krijgt les van een expert op het gebied van dieridentificatie en chippen, Ros Nawijn. Hij stelt zichzelf voor:

Als dierenarts ben ik verbonden geweest aan dierenasielen waar ik in aanraking ben gekomen met de problematiek rondom zwerfdieren, waarvan met name het kunnen terugvinden van de eigenaar een enorm probleem was. Als lid van de ISO-werkgroep dieridentificatie heb ik meegewerkt aan het opzetten en de vaststelling in 1996 van de wereldwijde ISO-standaard voor dieridentificatie. Ik zat in het oprichtingsbestuur in 2001 van European Pet Network (samenwerkende databanken in Europa) en ben nog steeds actief daarin. In 1996 heb ik een centrale inkoop identificatiechips opgezet voor dierenasielen en dierenambulances. Aansluitend heb ik als (inter)nationaal distributeur en producent van identificatiechips bijgedragen aan productontwikkeling en trainingsontwikkeling voor het chippen onder andere in Engeland.

Ik heb veel chiptrainingen gegeven aan medewerkers van dierenasielen en dierenambulances.

Chiptraining op maat

Interesse in een chiptraining op uw eigen locatie? Dat kan! Wij kunnen een op maat gemaakte training bieden. Voor meer informatie stuur dan een mail naar tessa@edupet.nl.

Beschikbare dagen

€ 229,00
€ 189,26 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.