Menu
Menu
Als kattengedragstherapeut help je eigenaren met het gedrag van hun kat(ten). Dit kan probleemgedrag zijn maar ook om het gedrag van de kat gewoon beter te begrijpen. Want wat wij mensen als een probleem zien, is voor de katten soms juist heel natuurlijk gedrag.
Om het diploma van het leertraject Katten gedragstherapeut te behalen, doorloop je de volgende onderdelen: 1. Basiskennis, 2. Leren & Gedrag, 3. Mensbegeleiding, 4. de specialisatie Feline welzijnscoach en 5. de specialisatie Feline gedragstherapeut.
Als kattengedragstherapeut help je eigenaren met het gedrag van hun kat(ten). Dit kan probleemgedrag zijn maar ook om het gedrag van de kat gewoon beter te begrijpen. Want wat wij mensen als een probleem zien, is voor de katten soms juist heel natuurlijk gedrag. Als je als kattengedragstherapeut op consult gaat, krijg je te maken met ontzettend veel verschillende situaties:
Met behulp van een vragenlijst, een consult aan huis en een hoop kennis op zak ga jij als gedragstherapeut de puzzel op proberen te lossen. Waarbij je antwoord wil vinden op de vragen: “waarom doet de kat dit?” en “hoe kunnen we het gedrag ombuigen naar iets wat voor de eigenaar én de kat het prettigst is?” Soms heb je het in no-time opgelost en andere keren duurt het wat langer voor er een lichtje gaat branden, daarom is het fijn om contact te hebben met collega’s om zo te kunnen sparren over casussen.
De kennis die je als kattengedragstherapeut in huis haalt, is op verschillende manieren in te zetten. Zo kun je:
Er zijn zo veel manieren om jouw kennis te delen! Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend belangrijk. Ideeën van vroeger zijn nog vrij normaal in de samenleving, terwijl wij ondertussen weten dat het anders zit. Bijvoorbeeld dat katten een rangorde hebben en dominant kunnen zijn of dat ze in het nekvel pakken oké is.
Als kattengedragstherapeut kun je dus niet alleen het kattenwelzijn verbeteren door het probleemgedrag binnen een huishouden op te lossen, maar je kan ook bijdragen aan het voorkomen van probleemgedrag en het verbeteren van het welzijn van alle katten in Nederland (of wereldwijd, wie weet!) door het delen van jouw kennis en ervaring.
Voordat je het diploma Feline Gedragstherapeut in ontvangst kan nemen, laat je eerst door middel van een praktijk- en theorie examen zien dat je alle kennis beheerst, ervaring hebt opgedaan en zelfstandig aan de slag kan.
Duur van het volledige leertraject: circa 2 jaar en 3 maanden. Omdat dit van meerdere factoren afhankelijk is, betreft dit een inschatting ter informatie.
Heb je vragen over hoe wij werken of wat het beste bij jou past?
Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!