Preventieve gezondheidscheck

Als dierprofessional krijg je dagelijks vragen over de gezondheid van de hond. Met de workshop ‘Preventieve gezondheidscheck’ in de pocket, kun je elke vraag zonder aarzelen beantwoorden. Of je weet deskundig door te verwijzen als het antwoord buiten jouw vakgebied valt.

€ 170,01
€ 140,50 excl. btw
altImage
responsive

1 dag

responsive

Gevorderd

responsive

Workshop

responsive

Hond

Tijdens de workshop ‘Preventieve gezondheidscheck’ leer je hoe jij als hondenprofessional zelf een inschatting kunt maken van de gezondheidstoestand van een hond en welke bijbehorende adviezen je kunt geven. Zo verbreed je niet alleen je kennis als hondenprofessional, maar ben je ook een betere gesprekspartner voor een dierenarts, paraveterinair of dierenfysiotherapeut. 

Wat levert deze workshop je op?

 • je krijgt een duidelijk beeld van de anatomie van de hond, vooral van wat je vanaf de buitenkant kunt zien, horen, ruiken en voelen
 • je weet hoe je alle gegevens moet verzamelen en interpreteren
 • je kunt adviezen geven waarmee je verergering van klachten voorkomt
 • je hebt meer tevreden klanten met gezonde honden
 • je hebt de kennis om een volwaardige gesprekpartner te zijn van bijvoorbeeld dierenarts, paraveterinair of dierenfysiotherapeut 

Voor wie is de workshop?

 • eigenaar en medewerkers dierenspeciaalzaak
 • trimmers
 • eigenaar en (kynologisch) instructeurs hondenschool
 • hondenuitlaatservice 

Wat kun je verwachten?

De workshop bestaat uit een stuk theorie en praktijk met honden. Je gaat je zintuigen gebruiken om een hond goed te onderzoeken. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat normaal is, en wat afwijkend. De informatie die de gezondheidscheck oplevert ga je omzetten in adviezen voor een beter welzijn. Wat te doen bij wat? Is het iets voor de dierenarts of kun je er zelf wat mee? Wanneer is er sprake van spoed? 

Programma

09:30 uur Inloop
10:00 uur Anatomie en fysiologie van de hond
11:00 uur Koffie- en theepauze
11:15 uur Gebruik al je zintuigen
12:00 uur Stappenplan gezondheidscheck: theorie
12:30 uur Lunchpauze
13:00 uur Stappenplan gezondheidscheck: praktijk
14:30 uur Koffie- en theepauze
14:45 uur Stappenplan gezondheidscheck: praktijk
15:15 uur Adviezen
15:40 uur Evaluatie en afsluiting

 De dag is inclusief lunch.

Accreditatie

 • SPPD: 6 punten
 • NVGH: 3 punten
 • CKI: 30 punten in de categorie A

Jouw docent: Lenny Jelsma

Dierenarts Lenny Jelsma heeft veel kennis over en ervaring met het behandelen van honden met gedragsproblemen. Vooral als het gaat om gedragsproblemen met een medische oorzaak en de medicamenteuze ondersteuning van honden met gedragsproblemen. Ze geeft al jaren trainingen/opleidingen over gedragsproblemen bij honden aan dierenartsen en paraveterinairen, is docent aan het Huisdier Kennis Instituut en in te roepen als praktiserend dierenarts, docent en veterinair consultant. Ze werkt veel op doorverwijzing van andere dierenartsen of gedragstherapeuten en is samen met een ervaren trainer en gedragsbioloog actief binnen het Dog behaviour Intervention Team, een samenwerkingsverband dat eigenaren van hoog risico honden helpt. Lenny heeft zelf Border Collies en cavia’s en is regelmatig tussen de paarden te vinden.

 

Bekijk ook eens

Workshop ‘Signaleren en adviseren huid en vacht’ fysiek of online.

Momenteel niet beschikbaar

€ 170,01
€ 140,50 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.