Trainingstechnieken voor honden

In de driedaagse workshop Trainingstechnieken voor honden leer je veel gebruikte en effectieve methodes die je direct in de praktijk kunt gebruiken. Het zijn: het gebruik van de clicker, (free)shapen, back chaining en het Premack principe.

€ 562,95
€ 465,25 excl. btw
altImage
responsive

3 dagen

responsive

Beginner

responsive

Workshop

responsive

Hond

Er zijn meerdere manieren waarop je een hond kunt trainen. Als je een aantal trainingsmethodes in je ‘rugzakje’ hebt, kun je altijd de methode kiezen die het beste bij de hond (en de eigenaar) past. In de driedaagse workshop Trainingstechnieken voor honden leer je veel gebruikte en effectieve methodes die je direct in de praktijk kunt gebruiken. Dat zijn: het gebruik van de clicker, (free)shapen, back chaining en het Premack principe.

Wat levert deze workshop je op?

  • praktijkkennis over leerprincipes bij honden
  • uitbreiding van je vaardigheden als trainer
  • mix van theorie en veel praktijk direct in je training en/of lessen te gebruiken
  • inzicht in de behoeftes van honden en dat je met de juist gekozen trainingstechniek kunt bijdragen aan het welzijn van de hond 

Voor wie is de workshop?

De workshop is voor iedereen die meer wil weten over het trainen met deze methodes. (Bijvoorbeeld Kynologisch Instructeurs, Kynologisch Gedragstherapeut). Het is handig als je al enige ervaring in trainen met honden hebt . 

Wat kun je verwachten?

De workshop is op drie aaneengesloten dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur bij de Martin Gaus Academie in Lelystad. Je krijgt theoretische uitleg over en gaat praktisch aan de slag met de trainingsmethodes de clicker, (free)shapen, back chaining en het Premack principe. 

Dag 1. Clickeren en de techniek van het (free)shapen

De eerste dag begint met achtergrondinformatie over de herkomst van de clicker en welke invloed dit hulpmiddel heeft bij het trainen van dieren. Daarna ga je aan de hand van voorbeeldvideo’s met de andere workshop deelnemers in gesprek over de voor- en nadelen van het gebruik van een clicker. Door met en op elkaar te oefenen ervaar je het belang van timing en merk je wat de hond ervaart als je de clicker gebruikt. Vervolgens kun je tijdens verschillende oefeningen met honden praktijkervaring opdoen en werken aan jouw clicker skills. 

Later op de dag maak je kennis met (free)shapen. Ook bij deze trainingsmethode krijg je een mix van theorie en praktijk. 

Dag 2. Back chaining en het Premack principe

De tweede dag staat in het teken van de back chaining techniek en het Premack principe. Je krijgt uitleg over beide trainingsmethodes, wanneer je het inzet en wat de voor- en nadelen zijn. Aansluitend oefen je met de aanwezige honden om beide methodes praktisch te ervaren en je vaardigheden uit te breiden. 

Dag 3. Oefendag met de drie trainingstechnieken

De laatste dag van de workshop staat volledig in teken van oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je leert welke trainingstechniek het best past bij de gekregen opdracht. Uiteraard gaan we hier tijdens de nabespreking uitgebreid op in. Zowel het gebruik van de clicker, en (free)shapen als de back chaining en het Premack principe oefen je met elkaar en met de aanwezige honden. 

Wie is de docent?

Sabrina van Rossum is kynologisch instructeur, - trainer en specialist in het trainen van dove honden. Als hondenprofessional is zij verbonden geweest aan de Martin Gaus Geleide- en Hulphondenschool, St. Dierentehuis Flevoland en Martin Gaus Hondenschool Lelystad. Op dit moment werkt zij als docent bij de Martin Gaus Academie en Edupet. Naast het lesgeven heeft Sabrina haar eigen bedrijf, Sab Sem Voeding & Training, waar zij eigenaren voedings- en trainingsadviezen geeft. 

Verder leren?

De driedaagse workshop Trainingstechnieken voor honden is ‘los’ te volgen. Het is gelijk ook de start van de Specialisatie Hondentrainer. Dit is een cursus waarmee je je nog verder kunt verdiepen en specialiseren in het trainen van honden. Hiervoor is wel een vooropleiding nodig: Module 1. Basiskennis en Module 2. Leren & Gedrag. Wil je hier meer over weten of heb je een soortgelijke opleiding gevolgd en kun je vrijstelling gebruiken?

Accreditatie

Deelname aan 'Trainingstechnieken voor honden' levert de volgende accreditatiepunten op:

  • NVGH: 9 punten
  • CKI: 45 punten in de categorie A

Trainingshonden gezocht!

Tijdens de workshop Trainingstechnieken voor honden oefen je met elkaar én met honden. Is jouw hond sociaalvaardig en leergierig? Kan hij geduldig wachten wanneer hij niet in actie hoeft te komen? Neem dan even contact met ons op! Mail naar: tessa@edupet.nl.

Beschikbare dagen

€ 562,95
€ 465,25 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.