Nadat je 2. Leren & Gedrag succesvol hebt afgerond, kun je beginnen aan 3. Mensbegeleiding! Je hebt nu genoeg kennis om honden te trainen. Tijdens deze module ga je leren om de eigenaar te begeleiden.

OMSCHRIJVING

Deze module is grofweg verdeeld in drie thema’s. Eerst leer je kijken naar menselijk gedrag door jezelf als voorbeeld te nemen. Daarna leer je hoe interactie tussen mensen werkt en hoe je daar invloed op hebt. Tot slot leer je hoe je een eigenaar van een hond begeleidt. In de online theorie word je zelf ook aangespoord om bijvoorbeeld te ontdekken hoe menselijk gedrag ontstaat.

PRAKTIJK

De zes praktijkdagen draaien om het oefenen van de benodigde vaardigheden, namelijk het oefenen van communicatievaardigheden, maar vervolgens ook het oefenen met een één op één begeleiding.

Tijdens deze module loop je wederom stage bij een leerbedrijf*. Je kunt ervoor kiezen om dit bij hetzelfde bedrijf te doen als bij 2. Leren & Gedrag, maar je kunt er ook voor kiezen om de stage te volgen bij een ander leerbedrijf. Hier kijk je mee met het bedrijf en voer je ondertussen opdrachten uit die je vanuit de opleiding mee krijgt.

De stage loop je bij een organisatie waar zowel gewerkt wordt met honden als met eigenaren van de hond. Dit kan dus een hondenschool zijn, maar het kan ook een gedragstherapeut zijn. Stage opdrachten gaan bijvoorbeeld NIET over groepslessen, maar WEL over interactie tussen professional, eigenaar en dier.  

De stage duurt minimaal 12 weken waarin je tenminste 4 uur per week stage loopt. Deze periode kan niet worden gecompenseerd door bijvoorbeeld 4 weken van 12 uur. Het gaat om het al meekijkend opdoen van ervaring en het uitvoeren van stageopdrachten.

* Je kunt zelf een leerbedrijf kiezen om stage te lopen vanuit de bedrijven die aangesloten zijn bij het Martin Gaus Keurmerk.

OPBOUW MENSBEGELEIDING

A. Bewust gedrag

B. Onbewust gedrag

C. Observeren & Interpreteren

D. Communicatievaardigheden I

E. Communicatievaardigheden II

F. Communicatievaardigheden III

Praktijkdag 1

G. Eén op één begeleiding

Praktijkdag 2

Praktijkdag 3

Praktijkdag 4

Praktijkdag 5 (Examen(

H. EHBO (mens)

Praktijkdag 6

PRAKTIJKDAGEN & EXAMEN

LET OP: Er zijn voor deze module nog geen data beschikbaar voor de praktijkdagen en de examens! Neem voor meer informatie contact met ons op.

SPECIALISATIES
Liever niet door naar 4. Didactische vaardigheden, maar heb je andere ambities? Dat kan! Na 3. Mensbegeleiding kun je doorstromen naar de volgende specialisaties:

1. Hondencoach

2. Kynologisch Gedragstherapeut

3. Hond & Kind Begeleider

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact