Wil jij aan de slag als hondengedragstherapeut? Als werken met honden en hun baasjes jouw passie is, dan is dit beroep geschikt voor jou. Een kynologisch gedragstherapeut helpt hondeneigenaren inzicht krijgen in het gedrag van hun hond en helpt ze (probleem)gedrag om te buigen.

Daarnaast leer je eigenaren omgaan met hun (probleemgevende) hond, laat je hen begrijpen wat er aan de hand is en wat zij zelf kunnen doen om het gedrag van hun hond in betere banen te leiden. Daardoor valt er voor zo’n eigenaar vaak een stuk beter te leven met zijn viervoeter en daardoor wordt ook het leven van de hond in de regel een stuk aangenamer. Na het behalen van je diploma ben jij dé deskundige op het gebied van hondengedrag en heb je daarnaast gedegen kennis van mensengedrag.

Meld je aan voor de opleiding

Opleiding kynologisch gedragstherapeut

De opleiding tot kynoloigsch gedragstherapeut volg je bij Martin Gaus Academie. Hét kennis- en opleidingsinstituut voor hondenprofessionals en -eigenaren. 

Inhoud

De opleiding is opgebouwd uit 3 modules en 1 specialisatie. Je start met de basiskennis en volgt vervolgens een traject dat leidt tot het diploma kynologisch gedragstherapeut. Een deel van je opleiding is digitaal en kun je vanuit huis volgen via ons online leersysteem. Daarnaast zijn er praktijkdagen bij de Martin Gaus Academie. Tot slot breng je kennis en kunde in de praktijk bij een leerbedrijf om je kennis te bevestigen in de praktijk.

Gratis studie-advies

Ben jij benieuwd of de kynologisch gedragstherapeut opleiding bij jou past? De mentoren van de Martin Gaus Academie staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op via 0031 (0) 320 22 9595. 

Duur opleiding

De volledige opleiding tot kynologisch gedragstherapeut is een deeltijdopleiding. Je kunt de meeste theoretische kennis thuis opdoen op je eigen tempo opdoen via onze e-learning. De opleiding duurt minimaal 3 jaar en bestaat ten minste uit 45 praktijkdagen en theoretische onderdelen. 

Extra informatie

Wil je deze opleiding betalen in termijnen? Lees hier hoe onze betalingsregeling werkt.

10644,37
Cursusvorm
Op locatie en online
Organisator
Martin Gaus Academie

Informatie

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ga naar contact