Kynologisch gedragstherapeut / Gedrag- en welzijnsdeskundige

In deze module komt alle kennis samen en oefen je met casussen waarbij je alle aspecten van welzijn in acht neemt. De lesstof wordt hier niet meer beperkt tot gedrag en emoties, maar nemen ook lichamelijke aspecten mee.

€ 2.899,00
€ 2.395,87 excl. btw
altImage
responsive

Expert

responsive

Module

responsive

Gedragstherapeut

responsive

Hond

Deze specialisatie Kynologisch Gedragstherapeut is het laatste onderdeel van het leertraject tot Kynologisch gedragstherapeut / Gedrag- en welzijnsdeskundige . Jouw diploma is bij de start van dit onderdeel dus in zicht! In deze specialisatie komt dan ook alle kennis samen en oefen je met casussen waarbij je alle aspecten van welzijn in acht neemt. De lesstof wordt hier niet meer beperkt tot gedrag en emoties, maar nemen ook lichamelijke aspecten mee, waardoor je genoeg kennis en kunde op zak hebt om met gecompliceerde situaties om te gaan.

'Kynologisch instructeur' of 'Gedrag- en welzijnsdeskundige'?

Waarom ontvang je niet alleen een diploma als Kynologisch Gedragstherapeut, maar ontvang je ook de titel Gedrag- en welzijnsdeskundige? Dat komt, omdat wij er als Edupet van overtuigd zijn dat deze titel de toekomst is en dat dit het vakgebied nóg beter omschrijft dan de huidige titel: Kynologisch Gedragstherapeut. Daarmee is dan ook de eerste stap gezet door onze afgestudeerden ook deze titel mee te geven.

Opbouw van het traject

De opleiding is opgebouwd uit 3 modules en 3 specialisaties. Je start met de basiskennis en volgt vervolgens een traject dat leidt tot het diploma kynologisch gedragstherapeut. Een deel van je opleiding is digitaal en kun je vanuit huis volgen via ons online leersysteem. Daarnaast zijn er praktijkdagen bij onze leslocaties in Lelystad en Amsterdam. Tot slot breng je kennis en kunde in de praktijk bij een leerbedrijf om je kennis te bevestigen in de praktijk.

Modules

 1. Basiskennis
 2. Leren & gedrag
 3. Mensbegeleiding

Specialisaties

 1. Privé-instructeur
 2. GT instructeur
 3. Kynologisch gedragstherapeut / Gedrag- en welzijnsdeskundige

Deze specialisatie is nog in ontwikkeling, meer specifieke informatie volgt later. Heb je vragen over de inhoud van deze specialisatie neem dan contact met ons op.

Praktijkdagen

De module bestaat uit 6 praktijkdagen en 3 online schrijfopdrachten.

Onderdeel 3.3H - 2 praktijkdagen

Praktijkdag 1: Theorie-examen + consult gedrag en welzijn

Praktijkdag 2: Consulten gedrag & welzijn

 

Onderdeel 3.3I - 4 praktijkdagen

Praktijkdag 3: Live Casussen dag 1

Praktijkdag 4: Live Casussen dag 2

Praktijkdag 5: Live Casussen dag 3

Praktijkdag 6: Live Casussen dag 4

Online: Zoom bespreking schrijfopdracht 1

Online: Zoom bespreking schrijfopdracht 2

Online: Zoom bespreking schrijfopdracht 3

 

Informatiesessie

Na inschrijving ontvang je van onze mentor een mail om je aan te melden voor een informatiesessie. Afhankelijk van het onderdeel ontvang je deze mail binnen een week of na enkele weken.

Examen

Deze module kent twee examenonderdelen:

 • Een beoordeling tijdens de praktijkdagen - De beoordeling is in de cursusprijs inbegrepen. Per praktijkdag is een beoordeling. Indien je gezakt bent voor een praktijkdag dat dien je deze overnieuw te doen, zie ook herexamen.
 • Een theoretisch eindexamen - Dit theorie examen is inbegrepen de cursusprijs en maak je aansluitend op de praktijkdag 3.3H. Het examen maak je schriftelijk bij ons op locatie.

Prijs herexamen

 • Prijs theorie - herexamen is €31,50 incl btw.
 • Herkansen van de beoordelingsdagen bij onvoldoende beoordeling is per dag €95,- incl btw. Voor het plannen van een herexamen, neem contact op via mentor@edupet.nl

We adviseren je graag over deze vervolgstappen, stages of het volgen van verdere workshops en opleidingen. Als je slaagt dan ontvang je je welverdiende diploma ‘Kynologisch gedragstherapeut’! We adviseren je graag over deze vervolgstappen, stages of het volgen van verdere workshops en opleidingen.

Goed om te weten

 • Niveau: HBO
 • Duur: circa 9 maanden
 • Studiebelasting: circa 5 uur per week

Duur en studiebelasting zijn van meerdere factoren afhankelijk en zijn daarmee een inschatting ter informatie.

Nog 100 plaatsen beschikbaar

€ 2.899,00
€ 2.395,87 excl. btw

PDP: Information

PDP: Information description

PDP: Information button

Beoordelingen

Er zijn voor dit product nog geen beoordelingen.